Antena Căutare

CE: Iesirea din criza se va lasa cu scumpiri

Iesirea din actuala criza economica va aduce noi probleme si provocari, a avertizat comisarul european pentru combaterea schimbarilor climatice, Connie Hedegaard.

Daneza a declarat ca in sectorul energetic va avea loc o crestere semnificativa a preturilor la aproximativ cinci ani dupa iesirea din recesiune.

Potrivit lui Hedegaard, sunt vizate in primul rand petrolul, dar si ceilalti combustibili fosili - gazele naturale si carbunele. In aceste conditii, sunt necesare de pe acum investitiile in tehnologii cu ajutorul carora sa se eficientizeze consumul energetic.

Iar producatorii care vor reusi acest lucru nu vor avea decat de castigat.

"Astazi dimineata m-am intalnit cu un mare producator de ciment, care m-a anuntat ca a descoperit o metoda prin care sa-si scada cu 25% consumul de energie, mentinand in lucru exact aceleasi utilaje. Acesta este tipul de investitie de care avem nevoie", a mai spus Connie Hedegaard la un seminar despre schimbarile climatice organizat de Centrul European pentru Jurnalism si Comisia Europeana.

Sursa: Jurnalul National

Transparency International: Romania, pe locul 25 din 27 la perceptia asupra coruptiei... Tsunami in Indonezia: Peste 100 de morti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x