Antena Căutare

Trump îl avertizează pe Biden că nu-şi va reţine loviturile

Donald Trump nu se ascunde şi vrea să poarte o campanie foarte agresivă împotriva lui Joe Biden, punându-i la îndoială capacităţile intelectuale şi acuzându-l de corupţie, relatează AFP.

Un reprezentant important al Senatului, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama - "Sleepy Joe", cum l-a numit miliardarul republican - este de-acum favorit în cursa în vederea obţinerii învestiturii democrate.

El subliniază pe estradele de campanie că vrea să restaureze calmul şi ”decenţa” în politica americană.

Însă duelul între preşedintele în vârstă de 73 de ani şi fostul vicepreşedinte în vârstă de 77 de ani, dacă are loc, ar putea fi de o agresivitate nemaipomenită.

Reacţia lui Trump faţă de excelenta seară de "Super Tuesday" a lui Joe Biden a oferit o mostră a încăierării care va urma.

El l-a felicitat pe ”Joe” pentru ”incredibila revenire (come-back)”, însă a sugerat, aşa cum face de săptămâni, că, în cazul în care ar ajunge la putere, va fi doar o marionetă condusă din culise de către reprezentanţi ai ”stângii radicale”.

Donald Trump a spus-o pe toate tonurile - el ar prefera să-l vadă pe senatorul din Vermont Bernie Sanders ieşind învingător în alegerile primare democrate.

O înfruntare cu cel care revendică ferm epitetul ”socialist” - un termen foarte marcant la stânga în Statele Unite - care s-a dus în Uniunea Sovietică împreună cu soţia sa imediat după ce s-au căsătorit şi care a făcut elogiul regimului cubanez ar fi, consideră el, mult mai uşoară.

”Mă pregătisem să-l înfrunt pe Bernie, eram gata”, a explicat el joi seara, subliniind, amuzat, că ar fi agitat cuvântul ”comunist” la cea mai mică ocazie.

”Iar apoi a avut loc această poveste nebună”, a adăugat el, evocând revenirea lui Joe Biden. ”Cred că va fidificil ca el (Sanders) să revină”.

HUNTER BIDEN, ÎN BUCLĂ

Dovada faptului că miliardarul republican l-a văzut mereu - greşit sau pe bună dreptate - pe Joe Biden ca pe o ameninţare mai mare este faptul că a încercat să-l destabilizeze la sfârşitul lui 2019, cerând Ucrainei să ancheteze cu privire la fiul acestuia, Hunter Biden. Acesta din urmă a fost administrator al grupului ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma din perioada în care tatăl său era vicepreşedinte.

Însă un avertizor de integritate s-a amestecat, iar cazul a luat o turnură pe care magnatul în domeniul imobiliar nu a anticipat-o.

Acuzat de faptul că a ”solicitat amestecul” Ucrainei în campania în vederea realegerii sale în 2020, Donald Trump s-a ales cu o procedură de destituire. Inculpat de Camera Reprzentanţilor, dominată de democraţi, el a fost achitat de Senat, majoritar republican.

Numele lui Hunter Biden va reveni în buclă.

”Acesta va fi un subiect central al campaniei. Îl voi ridica în permanenţă”, a avertizat Donald Trump miercuri seara la Fox News. ”Nu văd cum pot ei să răspundă acestor întrebări. Era corupţie pură”.

Clanul Biden o ştie - va trebui să găsească o ripostă convingătoare, într-un dosar în care fostul senator s-a arătat până acum evaziv, dacă nu neîndemânatic.

La începutul lui decembrie, el a atacat un alegător care îl acuza că şi-a ”trimis” fiul în Ucraina. ”Eşti o satană mincinoasă, tipule, nu este adevărat”, i-a replicat el, într-o scenă care a fost difuzată în buclă în tabăra republicană.

Cu ajutorul unor imitări şi expresiii ironice, Donald Trump ştie să fie crud, feroce. Iar baza sa electorală vrea tot mai mult.

Miercuri seara, pe Fox News, el a împins departe insinuările cu privire la declinul celui care a muncit timp de opt ani împreună cu Barack Obama.

”El a făcut mereu gafe. Este mereu pus în situaţii delicate din această cauză”, a declarat el.

”Însă niciodată ca acum. Ceea ce se întâmplă azi e o nebunie”.

Sursa : news.ro

Cel puţin 27 de morţi în primul atac armat comis la Kabul după acordul americano-taliban de la Doha... Cea mai veche piramidă din lume are aproape 5 mii de ani și poate fi din nou vizitată...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x