Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

Trump îl felicită pe Johnson pentru ”marea” sa victorie în alegerile legislative anticipate

Preşedintele american Donald Trump l-a felicitat vineri pe premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson pentru ”marea” sa victorie în alegerile legislative anticipate de joi, care deschid acum calea unui acord comercial cu Statele Unite, relatează Reuters.

”Felicitări lui Boris Johnson pentru această mare VICTORIE”, a scris Trump pe Twitter.

”Marea Britanie şi Statele Unite vor fi acum libere să încheie un masiv nou acord comercial după BREXIT. Acest acord este potenţial mult mai mare şi mai profitabil decât orice alt acord care ar putea fi încheiat cu Uniunea Europeană. Bravo Boris!”, a adăugat locatarul Casei Albe.

Partidul Conservator (Tories) al lui Johnson a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative anticipate, care urmează să-i permită să scoată Regatul Unit din UE la 31 ianuarie.

Boris Johnson a folosit perspectiva unui acord comercial cu Statele Unite în cazul victoriei conservatorilor.

Opoziţia laburistă a denunţat o posibilă deschidere a pieţei britanice intereselor financiare americane, inclusiv a Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS), foarte popular şi drag britanicilor.

”Totul este pe masă”, afirma în urmă cu câteva săptămâni preşedintele american referindu-se la domeniile comerţului cu Regatul Unit.

El a subliniat însă, săptămâna trecută, în marja summitului NATO, că ”nu este interesat” de NHS.

Sursa : news.ro

Recomandari