Căutare Live

Trump îndeamnă Rusia, Siria şi Iranul să înceteze ”carnagiul” civililor sirieni la Idleb şi laudă Turcia care ”lucrează dur” să-l oprească

Preşedintele american Donald Trump a îndemnat joi Moscova, Damascul şi Teheranul să înceteze să ucidă civili în provincia Idleb, în nord-vestul Siriei, unde forţe ruse, siriene şi iraniene şi-au intensificat bombardamentele de la jumătatea lui decembrie, relatează AFP.

”Rusia, Siria şi Iranul omoară sau sunt pe punctul să omoare mii de civili nevinovaţi în provincia Idleb. Nu o faceţi!”, a tunat pe Twitter locatarul Casei Albe, salutând Turcia, care ”lucrează dur pentru a opri acest carnagiu”.

Russia, Syria, and Iran are killing, or on their way to killing, thousands if inocent civilians in Idlib Province. Don’t do it! Turkey is working hard to stop this carnage.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

De la 16 decembrie, forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinute de aviaţia rusă, şi-au intesnificat bombardamentele în această regiune, şi poartă confruntări armate violente la sol cu jihadişti şi rebeli, în pofida unui armistiţiu anunţat în august.

Aproximativ 80 de civili au fost ucişi în această nouă escaladare.

Ankara a anunţat marţi negocieri cu Moscova în vederea unui nou armistiţiu la Idleb şi a îndemnat la încetarea imediată a atacurilor aeriene.

Franţa a reclamat, de asemenea, o ”dezescaladare imediată” şi a acuzat Damascul şi alaiţii acestuia rus şi iranian de o ”agravare a crizei umanitare”.

Regiunea Idleb este dominată de jihadişti din gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTS) şi mişcări rebele.

Regimul al-Assad, care deţine controlul asupra a peste 70% din teritoriul ţării, s-a declarat hotărât, în mai multe rânduri, să recucerească provincia Idleb.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... VIDEO/ Panică pentru o familie la Grădina Zoologică! Un tigru a încercat să le sfâșie băiețelul care admira animalul săl...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri