Antena Căutare

Trump şi Erdogan îndeamnă la un armistiţiu în Siria şi Libia

Preşedinţii american Donald Trump şi turc Recep Tayyip Erdogan au convenit, într-o convorbire telefonică, asupra ”importanţei” ca ţări în conflict ca Siria şi Libia ”să adere la un armistiţiu” în această perioadă de criză sanitară mondială, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

”Preşedinţii Trump şi Erdogan s-au pus de acord asupra faptului că este mai important ca niciodată ca ţări aflate în conflict, în special Siria şi Libia, să adere la un armistiţiu şi să lucreze la o soluţie”, a anunţat marţi într-un comunicat Executivul american.

”Cei doi lideri s-au pus de acord să lucreze împreună şi în bună coordonare în campania internaţională în vederea învingerii virusului (SARS Cov-2) şi să susţină economia mondială”, a precizat Casa Albă.

În urmă cu o lună, Trump şi Erdogan au îndemnat Siria şi Rusia ”să-şi înceteze” ofensiva militară în regiunea siriană Idleb.

În ultima perioadă, din cauza pandemiei noului coronavirus, armistiţii au fost evocate în Filipine, Camerun, Yemen şi Siria, în urma unui apel la un armistiţiu mondial al secretarului general al ONU Antonio Guterres.

Doar câteva cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost anunţate de către regimul de la Damasc, însă, în condiţiile sanitare din Siria, sfâşiată de ani de război, experţii se tem că populaţia este deosebit de vulnerabilă în cazul unei răspândiri a covid-19.

Sursa : news.ro

Guaido, citat să compară la Ministerul Public într-o anchetă cu privire la o ”tentativă de lovitură de stat” şi ”tentati... „Porci risipitori! I-ar fi ajutat enorm pe nevoiaşi”. Au cumpărat tone de mâncare, de care nu aveau nevoie, și au umplut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x