Antena Căutare

Turcia refuză EXTRĂDAREA! Un presupus combatant al Statului Islamic protejat de autoritățile de la Ankara!

Un presupus combatant al Statului Islamic (SI) ar putea fi eliberat după ce un tribunal turc a respins o cerere de extrădare a guvernului australian.

Turcia refuză EXTRĂDAREA! Un presupus combatant al Statului Islamic protejat de autoritățile de la Ankara!
Neil Prakash, presupus recrutor pentru Statul Islamic | abc.net.au

Neil Prakash, născut la Melbourne şi suspectat a fi un recrutor cheie pentru gruparea teroristă Statul Islamic (SI), a fost arestat în apropiere de graniţă cu documente false după ce a fugit din Siria în 2016. Acesta ar putea fi eliberat după ce un tribunal turc a respins o cerere de extrădare a guvernului australian.

Un judecător de la Tribunalul Penal din Kilis, sudul Turciei, a respins cererea Australiei joi noapte, declarând că nu au fost îndeplinite condiţiile pentru extrădare, potrivit canalului naţional australian ABC. Autorităţile turce au încheiat o anchetă în legătură cu Prakash în luna mai, însă nu este clar dacă îl vor inculpa pe presupusul recrutor al Statului Islamic.

În afara tribunalului, avocatul lui Prakash a declarat reporterilor că nu există niciun obstacol pentru ca clientul său să fie eliberat din închisoare dacă autorităţile turce nu vor decide inculparea lui pentru alte fapte.

Ministrul de externe australian, Julie Bishop, şi-a exprimat dezamăgirea vineri după decizia instanţei turce. "Vom continua să ne angajăm cu autorităţile turce dacă ele consideră că decizia de extrădare trebuie atacată", a declarat aceasta într-un comunicat. Australia a încercat să obţină extrădarea lui Prakash înapoi în ţară, unde el este considerat ca "o ţintă de mare valoare" pentru presupuse legături cu activităţi teroriste.

Prakash a recunoscut că este un combatant SI, dar a declarat în faţa tribunalului turc că este de asemenea un dezertor deziluzionat. El a respins responsabilitatea pentru atacurile comise în ţara sa de origine.

sursa: agerpres

ULTIMĂ ORĂ! Moarte CUMPLITĂ pentru cel puțin 11 persoane! Erau în vacanță. Ce le-a pus capăt zilelor... Teroare în Germania! Un bărbat a înjunghiat pasagerii, într-un autobuz: 14 răniți, printre care doi se luptă să supravie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x