Căutare Live

Turiștii blocați în Grecia vor putea ajunge acasă. Programul navelor de transport a fost publicat de către autoritățile elene

Ministerul de Externe a anunțat că a fost reluată circulația navelor de tip tur-retur pasageri și alte vehicule pe ruta insula Samothrakis-Alexandroupolis.

Ministerul de Externe a anunțat că a fost reluată circulația navelor de tip tur-retur pasageri și alte vehicule pe ruta insula Samothrakis-Alexandroupolis.

"Cu referire la situaţia din insula Samothrakis, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Atena, autorităţile elene au confirmat că în cursul acestei dimineţi au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă", se arată într-un comunciat emis de Ministerul Afacerilor Externe.

O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Atena s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență în funcție de necesități.

Ministerul a comunicat și programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, furnizat de autoritățile elene.

„Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30 iar nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00”.

Românii aflați în Grecia pot suna la numărele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 2106744544, iar apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +306978996222.

Feribotul care face legătura dintre insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava de rezervă s-a stricat, de asemenea. Autoritățile au permis turiștilor să doarmă în clădiri ale administrației locale, în timp ce alții și-au instalat corturi pe plajă.

Ursula von der Leyen lucrează la formarea noii Comisii; Franţa, Italia, Belgia, Croaţia, Portugalia şi România urmează s... Și-a înjunghiat iubitul italian din cauza geloziei. Era mult prea gelos și femeia nu a mai suportat...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri