Antena Căutare

UE acorda Rusiei un ajutor nerambursabil de 90.000 de euro

Uniunea Europeana intinde o mana de ajutor Rusiei dupa ce tara a fost afectata puternic din cauza incendiilor de vegetatie.

Ajutorul in valoare de 90.000 de euro, nerembursabil, va fi utilizat de Crucea Roaie pentru a veni in sprijinul a 1.700 de familii din zone rurale.

Autoritatile ruse au estimat ca dezastrul natural a produs pagube de aproape 12 milioane de euro. Un oficial al Uniunii la Moscova a declarat ca acest ajutor nerambursabil face parte dintr-un fond international mai mare, destinat eforturilor Crucii Rosii, si ca suma respectiva a fost solicitata in mod expres, ca ajutor nerambursabil.

"Va pot asigura ca ajutorul este foarte binevenit", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei de la Bruxelles.

Incendiile din Rusia par sa scada in intensitate, in contextul racirii vremii. "In aceasta dimineataă exista fum la periferia Moscovei, dar nu provenea de la incendii. Era un tip diferit de fum", a declarat un oficial din cadru misiuniunii UE la Moscova.

Primii rromi repatriati au ajuns in tara: "In doua saptamani plecam iar"... O romanca si doi complici au inselat mai multi americani cu 800.000 de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x