Antena Căutare

Ultimul zbor al navetei Discovery, amanat pentru a treia oara

Lansarea navetei americane Discovery catre Statia Spatiala Internationala (ISS), ultimul zbor programat de NASA pentru anul 2010 si, totodata, ultimul din "cariera" acestui vehicul spatial, a fost amanata, pentru a treia oara, cu cel putin 24 de ore, din cauza unor probleme tehnice, informeaza AFP

Lansarea navetei Discovery, cu sase astronauti la bord, a fost reprogramata pentru joi, la ora 19.29 GMT, insa specialistii americani afirma ca sansele ca Discovery sa benefieze de conditii meteorologice favorabile sunt de doar 30%.

Prevazuta initial pentru luni, lansarea navetei Discovery de la Centrul spatial Kennedy, din apropiere de Cape Canaveral (Florida), a fost amanata deja de doua ori, din cauza unor defectiuni ale sistemului de presurizare de la bordul navetei.

De aceasta data, inginerii americani au identificat o defectiune la sistemul electronic care controleaza unul dintre cele trei motoare criogenice ale navetei.

Acesta va fi cel de-al patrulea si, totodata, ultimul zbor din acest an al navetei Discovery, cel mai vechi dintre vehiculele din flota spatiala americana, care are la activ 39 de misiuni spatiale.

O alta lansare catre ISS este prevazuta pentru sfarsitul lunii februarie 2011, fiind vorba de ultima lansare a unei navete americane inainte de retragerea din circulatie a acestora, la 30 de ani de la primul zbor al lor.

Totusi, bugetul NASA pe 2011, adoptat recent de Congresul american si semnat de presedintele Barack Obama, ofera posibilitatea unei lansari suplimentare a unei navete americane, ce ar putea avea loc in iunie 2011.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Foto: knowledgerush.com

Americanii au creat in laborator primul ficat artificial... A murit fostul premier rus Viktor Cernomirdin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x