Antena Căutare

Un cunoscut jurnalist de investigaţie bulgar, Slavi Anghelov de la ”168 ceasa”, agresat violent şi spitalizat la Sofia, în legătură cu activitatea sa

Un jurnalist bulgar cunoscut a fost agresat în mod violent şi spitalizat cu numeroase răni, la Sofia, au anunţat autorităţile, care văd o legătură între agresiune şi activitatea sa, relatează AFP.

”Ipoteza privilegiată a anchetei este un atac comandat, legat de munca sa”, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne, Ivailo Anghelov.

Redactorul-şef al săptămânalului ”168 ceasa” Slavi Anghelov are o îndelungată carieră de jurnalist de investigaţie cu privire la subiecte criminale şi încărlcarea reglementărilor în domeniul mediului.

El a fost snopit în bătaie, marţi seara, de către doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu bare de fier, în faţa domiciliului său, în timp ce un al treilea bărbat filma atacul, potrivit mărturiei jurnalistului, publicată în ziarul ”24 ceasa”, din cadrul aceluiaşi grup privat de presă.

”Atacul împotriva lui Slavi Anghelov constituie o ameninţare (...) la adresa tuturor jurnaliştilor din Bulgaria”, denunţă secţia bulgară a Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni, care a sesizat Consiliul Europei (CoE).

Asociaţia îndeamnă autorităţile ”să sancţioneze nu doar autorii, ci şi pe ce care au comandat acest act de cruzime”.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a îndemnat autorităţile bulgare ”să identifice rapid vinovaţii agresiunii” pentru a-i trimite în judecată.

”Este vorba despre un act de intimidare inacceptabil a acestui jurnalist, care ar fi putut conduce la moartea sa”, a declarat Harlem Desir, reprezentantul OSCE pentru libertatea presei.

”Dacă rămân nepedepsite, asemenea atacuri brutale pot crea o atmosferă de frică în rândul comunităţii mass-media”, a avertizat el.

În octombrie 2018, jurmalista Viktoria Marinova a fost violată şi ucisă într-un parc, la Ruse (nord), în timp ce lansa un program televizat de investigaţie.

Justiţia a găsit doar ”motive sexuale fără legătură cu activităţile profesionale” ale victimei acestei crime al cărei autor a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

ONG-ul Reporters sans frontières (RSF) a denunţat ”o voinţă afişată a autorităţilor de a muşamaliza acest caz prin încetinirea anchetei”.

Bulgaria ocupă al 111-lea loc - cu mult în urma Uniunii Europene (UE) - în clasamentul mondial RSF. Această organizaţie nonguvernamentală constată că ”corupţia şi complicitatea între mass-media, politicieni şi oligarhi sunt extrem de frecvente”.

Sursa : news.ro

China a început să testeze pe oameni un vaccin împotriva COVID-19. Urmază să fie produs în masă... Marea Britanie trece la măsuri extreme din cauza Covid19. Metroul din Londra se închide parțial. 40 de stații nu vor mai...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x