„Vaccinul anti-COVID nu va ajuta!” Un epidemiolog de top din Statele Unite nu crede în vaccinarea împotriva coronavirusului: „Ar fi minunat, dar puțin probabil”

Unul dintre cei mai respectați epidemiologi din SUA nu crede în puterea vaccinului anti-COVID de a opri pandemia de coronavirus.

Un epidemiolog de top din Statele Unite nu crede în vaccinarea împotriva coronavirusului

Profimedia

Medicul Anthony Fauci, epidemiolog-șef la Casa Albă, nu crede că populația SUA va dobândi imunitate de grup în urma vaccinării împotriva COVID-19.

„Cel mai bun vaccin pe care l-am produs vreodată a fost împotriva rujeolei, cu o eficienţă de 97 până la 98%. Ar fi minunat dacă am atinge acelaşi prag şi în cazul coronavirusului. Dar nu cred.

M-aş mulţumi cu un vaccin care să fie în proporţie de 70-75% eficient. Este puţin probabil ca SUA să atingă niveluri suficiente de imunitate pentru a opri epidemia”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.

Ministrul Sănătății, declarații despre al doilea val de COVID-19. Când ne-am putea întoarce la o viață „aproape normală”?

În acest moment, trei tipuri de vaccin împotriva COVID-19 sunt în faza de testare clinică. Cu ajutorul fondurilor alocate de la guvernul american, ar putea fi studiate la scară largă în următoarele trei luni.

Întrebat, în cadrul unui interviu, dacă SUA este pregătită să dobândească imunitatea de grup în urma vaccinării, Fauci a răspuns succint: „Nu, puţin probabil”.

Ce este imunitatea de grup?

Imunitatea de grup, „imunitatea comuniății”, se referă la protecția oferită tuturor membrilor unei comunități de ratele de vaccinare ridicate. Dacă suficient de multe persoane se vaccinează împotriva unei anumite boli, devine mai greu pentru acea boală să afecteze un procent mare din comunitatea respectivă.

Cum răspândesc asimptomaticii noul coronavirus. Nu prin aer! Gesturile banale ce pot îmbolnăvi mii de oameni

Astfel, chiar si cei care nu pot fi vaccinati – inclusiv sugarii și persoanele cu boli cronice – se bucură de un anumit grad de protecție, reducându-se probabilitatea unei epidemii ce i-ar expune acelei boli.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri