Antena Căutare

Un medic i-a provocat un avort unei femei...din greșeală! Tânăra, care era însărcinată în șase săptămâni, s-a trezit din anestezie fără bebeluș

Un medic ginecolog și o asistentă riscă să nu mai practice niciodată meseria pe care și-au ales-o, după ce i-au provocat un avort unei femei...din greșeală. Și-au dat, însă, seama de eroarea comisă, abia când era prea târziu. 

Un medic ginecolog și o asistentă riscă să nu mai practice niciodată meseria pe care și-au ales-o, după ce i-au provocat un avort unei femei...din greșeală. Și-au dat, însă, seama de eroarea comisă, abia când era prea târziu.

Potrivit CNN, polițiștii din Coreea de Sud au demarat o anchetă, după ce un medic i-a făcut, din greșeală, avort unei femei care se afla în clinică pentru un control de rutină.

Femeia însărcinată în șase săptămâni a mers la o clinică din Gangseo, Seul, însă acolo personalul medical a uitat să-i verifice identitatea, iar medicul a ajuns să-i provoace un avort.

Citește și: Închisoare pentru medicii care practică avorturi în Alabama. Reacții dure: "Fiica mea violată trebuie să nască acel copil?"

Acum, medicul și asistenta sunt cercetați de oamenii legii, iar în curând cazul va fi prezentat unui judecător.

”Medicul și asistenta sunt conștienți de greșeala făcută. Sunt acuzați de neglijență în serviciu, care a dus la vătămări corporale”, a declarat unul dintre polițiști.

Potrivit presei locale, se pare că femeia care era însărcinată urma să primească un tratament nutrițional, însă asistenta i-a injectat, din greșeală, anestezic, fără să-i confirme identitatea, iar medicul a efectuat procedura de avort, fără să se gândească vreun moment la verificarea identității. Pacienta nu a știut, însă, niciun moment ce i se întâmplă.

Citește și: Tora Vasilescu a făcut avort chiar în timpul unui spectacol! Drama neștiută a celebrei actrițe

Curtea Constituțională din Coreea de Sud a decis, la începutul lunii aprilie a acestui an, că legea care incrimina avortul este neconstituțională, verdictul istoric ducând la eliminarea interdicției privind întreruperea sarcinii, în vigoare din 1953, transmite Reuters. Instanța a precizat că legislația în vigoare de 65 de ani încalcă drepturile femeii.

Curtea a precizat într-o declarație că atât interzicerea avortului, cât și legea care prevedea pedepse pentru medicii care făceau întreruperi de sarcină, cu consimțământul femeii, sunt neconstituționale.

Marele finanţator al Brexitului, Arron Banks, dezvinovăţit de anchetatori... Royal Opera House l-a suspendat pe tenorul Vittorio Grigolo, implicat într-un incident...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x