Antena Căutare

Un nor toxic pune în pericol sănătatea cetățenilor din Mexic: "Toată lumea este sfătuită să stea în casă"

Cetățenii din Mexic sunt în mare pericol!  Autoritățile sfătuiesc populația să rămână în casă, cu ferestrele și ușile închise după activarea stării de urgență privind calitatea aerului

După situația alarmantă din România, cetățenii din Mexic se sufocă într-un nor de poluare! Autoritățile sfătuiesc populația să rămână în casă, cu ferestrele și ușile închise. Școlile ar putea fi închise

Comisia pentru Mediu din Megalopolis (Came) a declarat, marți, situație de urgență extraordinară în Valea Mexicului din cauza concentrației ridicate de particule suspendate în aer, a transmis instituția într-un comunicat de presă.

Activarea stării de urgență a avut loc imediat după ce ultima măsurare a fost făcută la ora locală ora 10.00 (ora 10.00 GMT), atunci când nivelul emisiilor de particule de 2,5 microni, cunoscut și ca PM 2.5, a ajuns, marți dimineață, la 158 de micrograme pe metru cub, de șase ori mai mult decât limita recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Începând de vinerea trecută, capitala mexicană a înregistrat o concentrație de particule fine și particule periculoase pentru sănătatea oamenilor, mai ridicate decât în mod normal din cauza incendiilor raportate în pădurile din zonele apropiate.

Ca mijloc de prevenție, autoritățile din Mexic au decis limitarea numărului de mașini care circulă pe străzi în această perioadă

Gravitatea aerului poluat în România

Un nor gros de cenuşă de la Termocentrala din Craiova le face insuporabilă viaţa, iar situația este cumplită!

Recent, trei localități din județul Dolj s-au confruntat cu o situaţie alarmantă! Un nor gros de cenuşă de la Termocentrala din Craiova le face insuporabilă viaţa, iar situația este greu de gestionat.

Aerul este irespirabil, plantele şi florile mor, iar copiii nu pot ieşi din casă decât pentru a merge la școală și atunci cu masca de protecție pe față. Autorităţile nu au soluții, deși localnicii au început deja să aibă probleme respiratorii.

De ani întregi, pe o distanţă de zeci de kilometri, praful de cenuşă se ridică deasupra caselor oamenilor şi face aerul irespirabil. Localnicii din satul Şimnicul de Sus, de lângă Craiova, spun că e o otravă care le afectează grav sănătatea.

Tragedie la Eurovision 2019. Un bărbat a murit după ce echipamentul de iluminat a căzut peste el... Au votat ca ea să moară! O adolescentă din Malaezia s-a sinucis după ce a întrebat oamenii pe Instagram dacă să aleagă v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x