Antena Căutare

Nor extrem de periculos în România! Aerul toxic otrăvește totul în jur: copiii merg cu măști la școală

Situaţie alarmantă pentru oamenii a trei localităţi din Dolj! Un nor gros de cenuşă de la Termocentrala din Craiova le face insuporabilă viaţa, iar situația este cumplită!

Situaţie alarmantă pentru oamenii a trei localităţi din Dolj! Un nor gros de cenuşă de la Termocentrala din Craiova le face insuporabilă viaţa, iar situația este cumplită!

Aerul este irespirabil, plantele şi florile mor, iar copiii nu pot ieşi din casă decât pentru a merge la școală și atunci cu masca de protecție pe față. Autorităţile nu au soluții, deși localnicii au început deja să aibă probleme respiratorii.

De ani întregi, pe o distanţă de zeci de kilometri, praful de cenuşă se ridică deasupra caselor oamenilor şi face aerul irespirabil. Localnicii din satul Şimnicul de Sus, de lângă Craiova, spun că e o otravă care le afectează grav sănătatea.

Cenuşa rezultată în urma arderii cărbunelui de la Termocentrala din Craiova poluează trei sate şi cartierele periferice ale Craiovei. La cea mai mică adiere de vânt, praful se ridică deasupra caselor, a drumurilor şi a câmpurilor.

Garda de Mediu a amendat anul trecut Termocentrala din Craiova cu 200 de mii de euro. Nimic nu s-a schimbat însă după controlul autorităţilor.

Reprezentanţii Termocentralei nu au dorit să comenteze situaţia. Directorul Garzii de Mediu sustine că acestia au dat vina pe schimbările climatice. Ieri a fost cod galben de vânt în Dolj, iar rafalele au atins 65 de kilometri pe oră. Administratorul Termocentralei a găsit o soluţie provizorie.

Operatorul va trebui să se gândească la un plan pe termen lung care să elimine poluarea în zonă.

Oficial! Sute de mii de români vor fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate! Cine nu va mai trebui să plătească... Veste bombă pentru mamele aflate în concediu de maternitate! Se schimbă legea! Cum vor putea obține mai mulți bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x