Antena Căutare

Un zid de 12 metri din situl arheologic Pompei s-a prabusit

Un zid de 12 metri din situl arheologic Pompei din apropiere de Napoli, care proteja celebra "Casa del moralista" s-a prabusit, marti, potrivit autoritatilor locale citate de AFP.

"Un zid, care s-a prabusit deja in urma bombardamentelor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si care a fost apoi reconstruit, s-a prãbusit din nou in aceastã dimineata, pe o lungime de 12 metri", se arata intr-un comunicat al reprezentantilor Serviciului pentru bunuri arhitecturale din Pompei.

Zidul se afla in spatele Casei moralistului (Casa del moralista), un edificiu antic intitulat astfel datorita faptului ca proprietarul cladirii a scris pe zidurile gradinii sale numeroase principii de morala, adresate persoanelor care veneau sa il viziteze. Aceasta constructie nu a fost niciodata deschisa publicului larg.

Un alt edificiu din Pompei, Casa gladiatorului, s-a prabusit in urma cu trei saptamani, declansand in Italia un val de indignare si ingrijorare in legatura cu maniera in care autoritatile italiene coordoneaza operatiunile de conservare a patrimoniului.

Se pare ca ambele prabusiri, ale caror cauze urmeaza sa fie stabilite oficial in viitorul apropiat, par sa se fi produs din cauza ploilor puternice din aceastã toamna, care au condus la o destabilizare a fundatiilor.

Chisinau: Incep negocierile pentru formarea unei aliante necomuniste... Fondatorul WikiLeaks ar putea fi inculpat pentru spionaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x