Antena Căutare

UPDATE! Libia: Rebelii au preluat controlul asupra orasului Ajdabiya

Profitand de sprijinul venit din partea actiunilor armate ale coalitiei internationale, care au bombardat vineri dupa-amiaza obiective militare din zona, fortele rebelilor libieni au cucerit orasul Ajdabiya, punct strategic situat in estul tarii, la 160 de kilometri sud de Benghazi, anunta bbc.co.uk.

UPDATE 14.00: Barack Obama, presedintele SUA: Operatiunea din Libia e pe cale sa reuseasca

UPDATE 13.30: Ministrul britanic al Justitiei, Kenneth Clarke, a avertizat ca liderul libian Muammar Gaddafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din Scotia, ca sa se razbune pentru rolul Marii Britanii in operatiunile din Libia, relateaza The Guardian, in editia electronica.

Libia a fost implicata in atentatul comis in 1988 la bordul unui avion american deasupra localitatii scotiene Lockerbie, soldat cu 259 de morti la bordul avionului si 11 la sol.

Fortele loiale lui Gaddafi au parasit obiectivele de aparare, rebelii intrand in oras fara sa intampine rezistenta.

Pe de alta parte, liderul libian Muammar Gaddafi a decis vineri sa-i promoveze la grade superioare pe toti militarii, ofiterii si agentii de securitate, din toate structurile terestre, aeriene si marine pentru "lupta eroica" impotriva coalitiei internationale, a anuntat agentia oficiala libiana Jana, citata de AFP.

De asemenea, potrivit unui oficial din armata americana, liderul libian a inceput sa le imparta arme civilililor care sunt de partea sa.

Proteste violente anti-austeritate la Londra: peste 500.000 de oameni in stada!... Fukushima: Nivelul de iod in apa marii, de 1.250 de ori mai mare decat normal!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x