Antena Căutare

UPDATE! Protest anti-Putin, la Moscova: Unul dintre liderii Opozitiei, arestat

Mii de membri ai opozitiei ruse au ocupat centrul Moscovei, pentru a denunta fraudele scrutinului prezidential din 4 martie, castigat fara drept de apel de premierul Vladimir Putin.

UPDATE 18.40: Liderul miscarii de opozitie ruse Frontul de Stanga, Serghei Udaltov, si alti zece partizani ai sai au fost arestati sambata de politie, la Moscova, la finalul manifestatiei anti-Putin, informeaza AFP.

UPDATE 14.20: Vladimir Rijkov, unul dintre coordonatorii miscarii de contestare, a anuntat la tribuna, in fata manifestantilor, ca 25.000 de persoane sunt reunite pe bulevardul Noul Arbat din centrul Moscovei. Politia si-a revizuit si ea estimarea initiala la 10.000 de persoane.

Manifestantii au afisat pancarte care il denunta pe liderul rus si drapele ale diferitelor miscari politice ce compun coalitia de Opozitie, care a organizat dupa alegerile legislative controversate din decembrie o miscare de contestare fara precedent in ultimii 12 ani.

Conform politiei moscovite, numarul manifestantilor este de aproximativ 3.000. Dar reprezentantii Opozitiei au apreciat ca peste 10.000 de oameni au iesit in strada in capitala Rusiei.

Fostul premier Vladimir Putin a fost re ales presedinte pe 4 martie, cu aproape 64% din voturi, in cadrul unui scrutin marcat de numeroase fraude, potrivit opozitiei si observatorilor independenti.

Foto: Intactimages / EPA

Un american, arestat dupa ce a trimis peste 100 de scrisori cu praf alb Congresului si presei... SUA: Regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad = "Familie mafiota"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x