Antena Căutare

SUA: Regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad = "Familie mafiota"

Administratia americana a comparat regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad cu "o familie mafiota", recomandand sustinatorilor sai sa "se gandeasca de doua ori" inainte de a asculta "ordinele de a ucide oameni nevinovati", informeaza AFP.

"Sub regimul lui Assad, puterea politica in Siria nu apartine nici Parlamentul, nici cabinetului ministerial, este concentrata in mainile unui fel de familii mafiote", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentul de Stat, fara a preciza insa daca s-a referit la faptul ca Bashar al-Assad l-a urmat la putere pe tatal sau, Hafez, in anul 2000, sau la faptul ca fratele presedintelui sirian, Maher al-Assad, a fost acuzat de opozanti ca fiind principalul artizan al represiunii.

In acelasi timp, Observatorul Sirian pentru Drepturilor Omului a apreciat ca "singurul lucru care se poate spune este ca Assad, este presedintele tarii si, prin urmare, este pe deplin responsabil" de violentele care au loc si care s-au soldat cu aproximativ 8.500 de decese.

Foto: Intactimages / EPA

UPDATE! Protest anti-Putin, la Moscova: Unul dintre liderii Opozitiei, arestat... Alegeri legislative anticipate, in Slovacia: Social-democratii, favoriti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x