Antena Căutare

UPDATE! Razboi in Libia: Gaddafi a chemat poporul la lupta

S-a dezgropat securea razboiului la doar doi pasi de Europa. In urma cu cateva ore, o coalitie internationala, formata la Paris, a anuntat declansarea operatiunilor militare impotriva Libiei. Regimul colonelului Gaddafi va fi pedepsit pentru ca a continuat atacurile, sfidand rezolutia ONU care ii cere sa opreasca violentele impotriva populatiei civile.

UPDATE 23:55 Moammar Gaddafi a cerut populatiei sa se inarmeze pentru revolutie, declarand Mediterana si nordul Africii "un camp de lupta", informeaza BBC.


Potrivit Al Jazeera, liderul libian a cerut deschiderea depozitelor de arme pentru cetateni, astfel incat populatia sa se poata apara de "cruciatii coloniali". Mesajul a fost transmis printr-o interventie telefonica, la televiziunea de stat.

UPDATE 23:15 Ofensiva fortelor internationale a primit si un nume: "Odyssey Dawn". Un oficial francez a declarat pentru AFP ca atacurile din partea Marii Britanii, Frantei si Statelor Unite sunt coordonate de la un comandament american din Germania, scrie BBC.

UPDATE 22:45


UPDATE 22:00 SUA au anuntat lansarea a peste 110 rachete Tomahawk impotriva unor tinte libiene, aceasta fiind doar "prima faza" a unei operatii in mai multe etape.



UPDATE 21:45. Navele americane au lansat primele rachete asupra Libiei, potrivit NBC.

UPDATE 19:50



UPDATE 19:40


UPDATE 19:35 Avioane de lupta F-18 apartinand Spaniei se pregatesc sa intre in lupta pentru implentarea rezolutiei ONU.

UPDATE 19:05 Un avion militar francez a deschis focul asupra unui vehicul militar libian, a declarat un oficial din ministerul francez al Apararii, citat de AP. Atacul a avut loc langa Benghazi, la ora locala 18:45. Si armata italiana si-a inceput atacul in Libia.

UPDATE 19:00
Portavionul francez Charles de Gaulle va pleca spre Libia duminica, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii din Franta. Interventia militara a coalitiei se va desfasura pe o suprafata de 100 - 150 de kilometri in jurul orasului Benghazi

UPDATE 18:35



UPDATE 18:30


UPDATE 17:40
In prezent, Italia pune la dispozitie doar bazele sale aeriene pentru actiunile impotriva Libiei si ar putea participa la raidurile aeriene daca este necesar, a anuntat premierul italian Silvio Berlusconi, citat de ANSA.


UPDATE 17:10
"Am decis ca este nevoie ca, prin intermediul consiliului de securitate, sa trecem imediat la o actiune de protejare a populatiei libiene",


Potrivit sefului de stat francez, fortele aeriene sunt primele care se vor opune atacurilor aeriene impotriva populatiei din Benghazy, atacate de armata lui Gaddafi.

„In acest moment, regimul Gaddafi a pierdut orice legitimitate in Libia. Poporul libian are dreptul sa isi decida destinul. Gaddafi sa se astepte la ce este mai rau", a spus Sarkozy.



UPDATE 16:20

UPDATE 15:00


Summitul international, care a inceput la Elysee la ora 13.30 (14.30 ora Romaniei) ii reuneste pe Hillary Clinton, David Cameron, mai multi lideri arabi, africani si europeni, alaturi de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Occidentul va regreta daca se amesteca in treburile interne ale Libiei, a anuntat sambata un purtator de cuvant al regimului lui Muammar Gaddafi, relateaza agentiile internationale de stiri.

"Orice actiune militara a Occidentului impotriva Libiei va fi o dovada clara de agresiune", a spus acesta.











UPDATE! Fukushima: Alerta nucleara de gradul 5 din maximum 7!... UPDATE! Sperante la Fukushima: Un cablu electric a fost conectat la reactorul numarul 2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x