Antena Căutare

UPDATE! Fukushima: Alerta nucleara de gradul 5 din maximum 7!

Specialistii japonezi par sa fi avut prima victorie in lupta cu centrala nucleara de la Fukushima. Ei au reusit sa conecteze reactorul 2 la reteaua energetica, ceea ce va permite punerea in functiune a pompelor de racire. Nivelul radiatiilor a inceput sa scada dupa operatiunea de racire cu apa a reactorului 3.

VEZI harta nivelului de radiatii inregistrate în Japonia!

UPDATE 18.25: Ministerul Afacerilor Externe anunta plecarea unei aeronave Tarom spre Tokyo, pentru repatrierea cetatenilor romani care au solicitat acest lucru, mentionand ca avionul are programata decolarea din capitala nipona spre Bucuresti sambata, la ora locala 15.20

UPDATE 16.25: Vezi principalele date ale bilantului seismului si valului tsunami din 11 martie, precum si ale accidentului de la centrala nucleara de la Fukushima, din Japonia, in prezentarea agentiei France Presse

UPDATE 12.30: Agentia Nucleara Japoneza a ridicat de la 4 la 5 nivelul de gravitate al accidentului de la centrala nucleara Fukushima Daiichi. Potrivit Kyodo, evaluarea a fost facuta pentru reactoarele 1, 2 si 3. Nivelul 5, pe scala internationala a evenimentelor nucleare si radiologice (care ajunge pana la maximum 7), este la o singura treapta in urma nivelului atins de explozia centralei de la Cernobil, din 1986

UPDATE 10.35: Corespondenta de la Nara: Lectia de viata a Japoniei

UPDATE 10.15: Inginerii japonezi au ajuns la concluzia ca singura metoda care ar putea salva Japonia de o catastrofa nucleara ar fi ingroparea integrala a centralei in nisip

Autoritatile nipone anunta prima victorie. Specialistii japonezi au reconectat la reteaua energetica reactorul 2 ceea ce va ajuta pompele de racire sa-si faca treaba. Se spera ca pana duminica acelasi lucru sa se intample si la reactoarele 3,4,5, 6 ceea ce va diminua foarte mult pericolul unor noi emanatii de radiatii in zona centralei.

Pompierii din Tokyo s-au alaturat eforturilor. In aceasta dimineata, 30 de autospeciale si 140 de pompieri s-au alaturat echipelor de la Fukushima.

Foarte multi oameni incerca, in continuare, sa plece din Japonia. Autoritatile fac apel la cetateni sa nu se sperie pentru ca nivelul radiatilor a scazut foarte mult si pot ramane in siguranta in Japonia.

Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a confirmat ca situatia de la centrala nucleara Fukushima este stabila.

Bilant oficial: Peste 16.000 de morti si disparuti

Bilantul oficial al cutremurului si valului seismic din Japonia a trecut de 16.000 de morti si disparuti. Niponii se confrunta in continuare cu lipsa alimentelor, a apei si cu intreruperi frecvente ale energiei electrice.

Sursa: Jurnalul National

Corespondenta de la Nara: Lectia de viata a Japoniei... UPDATE! Razboi in Libia: Gaddafi a chemat poporul la lupta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x