Antena Căutare

UPDATE! LIVE: Uraganul Sandy paralizeaza SUA: Ploi torentiale si rafale de vant de 150 km/h

Consiliul de Securitate ONU si-a anulat reuniunile, presedintele Barack Obama si-a amanat deplasarile, sute de mii de oameni au fost evacuati, mii de curse aeriene au fost blocate. Acum, Sandy se indreapta acum amenintator spre New York.

UPDATE 22.40: Nord-estul Statelor Unite este in stare de asediu in apropierea uraganului Sandy, care a provocat deja ploi torentiale pe litoral, inainte de ajunge pe coasta, paralizand economia si transporturile.

UPDATE 22.25: Potrivit unui grafic publicat de editia online Huffington Post, uraganul Sandy este asteptat sa loveasca statul New Jersey marti la ora 8 (ora Romaniei), in Pensylvania marti la ora 20 (ora Romaniei), iar in New York joi la ora 8 (ora Romaniei).

Ochiul uraganului Sandy se afla, luni dupa-amiaza, la 283 de kilometri sud-est de New York, iar viteza sa de deplasare crestea din nou, chiar daca rafalele de vant se mentineau la viteza de 150 de kilometri pe ora, potrivit Centrului national pentru uragane (NHC).

Potrivit buletinului NHC publicat la ora 14.00 (20.00 ora Romaniei), viteza vantului nu a evoluat in raport cu sfarsitul diminetii, dar viteza de deplasare a masei depresionare a trecut de la 30 la 40 de kilometri pe ora.

Tunelurile Holland si Brooklyn-Battery din Manhattan vor fi inchise circulatiei incepand cu ora 14.00 (20.00 ora Romaniei), a anuntat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, intr-o conferinta de presa, din cauza riscurilor de inundatii provocate de uraganul Sandy.

Uraganul Sandy a atins noaptea trecuta uscatul intr-un oras de coasta din Maryland. Numerosi oameni au fugit din calea vartejului, iar cei care au decis sa ramina, si-au baricadat usile si geamurile.

Pe langa uragan, spre New York se indreapta si cateva valuri de aer rece care ar putea da nastere celei mai violente vijelii din ultimii 50 de ani. La New York, mijloacele de transport in comun si-au incetat activitatea, iar numeroase scoli si-au suspendat cursurile. Sute de mii de oameni au fost evacuati si peste 8000 de curse aeriene au fost anulate. Pana si bursa din metropola a fost inchisa temporar iar mai multe spectacole de pe Broadway au fost amanate. Potrivit meterologilor, regiunea ar putea fi lovita de cea mai violenta furtuna din ultimii 50 de ani.

Si Consiliul de Securitate al ONU, al carui sediu se afla la New York, a anulat reuniuni la care urmau sa participe presedinti din America Latina, din cauza uraganului Sandy care urmeaza sa atinga Coasta de Est a Statelor Unite, a anuntat ONU, relateaza AFP. "Sediul ONU va fi inchis cel putin luni, din cauza amenintarii furtunii", a declarat Eduardo del Buey, un adjunct al purtatorului de cuvant al ONU.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Ziarul New York Times a instalat o camera de luat vederi pe sediul sau din marea metropola americana, care furnizeaza imagini din minut in minut. Vezi AICI cum se desfasoara uraganul Sandy!

Un hot din Italia, batut mar de barmanita pe care voia sa o jefuiasca... Tragedie. O nava care transporta 700 de tone de minereu de aur a disparut in Marea Ohotsk ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x