Antena Căutare

Tragedie. O nava care transporta 700 de tone de minereu de aur a disparut in Marea Ohotsk

O nava ruseasca cu un echipaj format din opt marinari care transporta 700 de tone de minereu de aur a disparut in urma cu o zi in Marea Ohotsk din Extremul Orient rus.  Presa rusa a relatat initial ca 11 marinari s-ar afla la bordul navei, insa ulterior s-a aflat ca trei dintre ei nu au putut sa plece in aceasta cursa din motive de sanatate.

Nava a fost angajata de Polymetal sa transporte cele 700 de tone de minereu de aur de la un depozit la altul, unde urmau sa fie procesate, scrie AP. Conform aceleiasi surse, un purtator de cuvant al companiei a fost contactat luni, dar nu a putut estima valoarea incarcaturii.

Inaintea disparitiei, nava a trimis semnale de urgenta, in timp ce naviga intre orasul de coasta Neran si Insula Feklistov.Echipajele trimise pentru salvarea cargoului cu minereu de aur continua cautarile, de duminica dimineata, dar deocamdata, fara niciun rezultat.

Cautarile sunt dificile si din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Elicopterele nu pot fi antrenate in operatiunea de cautare din cauza vantului puternic si a viscolului, precizeaza Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta pe site-ul sau oficial. La cautari participa trei nave maritime, urmand ca, atunci cand vremea se va indrepta, sa fie angrenate si doua elicoptere.

Sursa: Antena3.ro

UPDATE! LIVE: Uraganul Sandy paralizeaza SUA: Ploi torentiale si rafale de vant de 150 km/h... Iulia Timosenko a intrat in greva foamei pentru "falsificarea" alegerilor desfasurate duminica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x