Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Prima țară din lume care revine la normalitate. Purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie din 15 iunie

Purtarea măștilor de protecție, ca măsură împotriva coronavirusului, nu va mai fi obligatorie începând din 15 iunie, în Bulgaria, potrivit premierului Boiko Borisov. De asemenea, vor fi eliminate toate restricțiile legate de epidemie, rămânând în vigoare doar măsurile sociale. 

Prima țară din lume care revine la normalitate. Purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie din 15 iunie

Bulgaria a instituit starea de urgență pe 13 martie, iar după mai puțin de două luni, autoritățile au decis să o înlocuiască cu o ”situaţie epidemică excepţională” timp de o lună, interval care se încheie în 14 iunie. De la 1 mai, măştile au rămas obligatorii doar în spaţiile publice închise, cum ar fi magazinele, bisericile, instituţiile şi mijloacele de transport public.

Coronavirus în România, 3 iunie 2020. Crește numărul deceselor provocate de coronavirus în România. Asistenta din Botoșani, reinclusă pe lista morților de COVID-19

Bulgaria a fost mai puţin afectată de epidemie decât statele vest-europene şi a permis intrarea celor sosiţi din mai multe ţări membre ale Uniunii Europene, fără perioadă de carantină, începând de la 1 iunie. S-au redeschis restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, sălile de sport şi mallurile, cu măsuri stricte de igienă şi distanţare.

Din 12 iunie, se reiau şi campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie, cu prezenţa suporterilor în tribune, de asemenea permisă cu condiţia respectării igienei şi a distanţării.

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în Bulgaria

Până acum, în Bulgaria, au fost confirmate doar 2.560 de cazuri, dintre care 146 de decese. De asemenea, 1.206 persoane s-au vindecat.

Recomandari