Antena Căutare

Va fi salvata Spania de UE?

Autoritatile spaniole s-au grabit sa nege ca ar fi cerut un pachet de ajutor din partea Uniunii Europene, dupa ce un ziar a raportat ca europenii se pregatesc de activarea pachetului in caz ca Madridul cere

"Este o minciuna. Nu exista vreo salvare. Nu exista nimic cerut, nici nu va fi, nimic, dar nimic. Nu stiu de unde au ei asta (informatia-nr)" a precizat purtatorul de cuvant al ministerului Economiei de la Madrid, citat de Reuters.

Pe urmele Greciei

Financial Times Deutschland a scris ca UE se pregateste pentru ca Spania sa ceara ajutor in lunile care urmeaza sI sa ia bani din fondul de 750 de miliarde de euro stabilit lunile trecute din cauza problemelor ivite in Grecia.

FT Deutschland a spus ca Spania ar putea avea nevoie de ajutor daca situatia sectorului sau bancar se inrautateste. Totusi ei au citat sI un purtator de cuvant al Comisiei Europene care spune ca nu sunt semne ca Spania a cerut ajutor in acest moment.

Vanzare reusita

Mai devreme in aceasta saptamana atat Spania cat sI Portugalia, state cu probleme bugetare, au organizat cu succes vanzari de obligatiuni de stat, ceea ce a calmat pietele putin, diferenta intre dobanda ceruta de investitori la titlurile Germaniei sI cea pentru Spania scazand.

Asemeni Romaniei, guvernul spaniol are mari probleme in a-si impune pachetul de masuri de austeritate care vine in contextul restructurarii masive in sectorul bancar din cauza somajului de circa 20%.

Un pachet de austeritate care tinteste reducerea deficitului bugetar de la 11,2% la 3% in 2013 a trecut de parlamentul spaniol cu o diferenta de doar un vot.

Sursa: jurnalul.ro

Afganistan / Atentat la nunta: 40 de morti si 77 de raniti... IMAGINI SOCANTE! Afganistan: Fetita de 14 ani batuta cu biciul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x