Antena Căutare

Vanity Fair: Romanii, cobai pentru marile companii farmaceutice

Experimentele clinice sunt facute pe romani dispusi sa se supuna testarilor, dar si pe rusi bolnavi, polonezi fara adapost si chinezi defavorizati, scrie revista "Vanity Fair", care a analizat in editia pentru ianuarie 2011 globalizarea industriei farmaceutice si esecul guvernului SUA de a tine in frau masina de profit letala.



Zeci de orase din Europa, Asia sau Africa au fost puse pe harta oraselor pentru a gasi oameni dispusi sa se supuna unor testari clinice pentru noi medicamente si astfel sa convinga FDA sa declare medicamentele sigure si eficiente pentru americani.

In 20 de ani, numarul testarilor facute de americani in strainatate a ajuns la 2000%. Mii de testari au loc in tari unde exista concentratii mari de saraci, adesea analfabeti, care in unele cazuri semneaza formularele de acord cu o cruce.

In Romania, de exemplu, au avut loc 876 de testari, in Ucraina 589. Cele doua destinatii care vor eclipsa intr-o zi chiar si Europa si SUA sunt insa China (cu 1.861 de testari) si India (cu 1.457).

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Hepta

Cazul WikiLeaks: Un senator american cere anchetarea New York Times pentru spionaj... Wikileaks, atacat din toate partile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x