Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

Victoria lui Boris Johnson, contestată de britanici în stradă

Victoria lui Boris Johnson, care dă undă verde Brexitului, a scos britanicii în stradă. Suporterii opoziţiei au blocat traficul şi s-au luat la bătaie cu poliţiştii. Sute de oameni au străbătut centrul Londrei, strigând că nu-l vor pe Johnson premier. De deciziile lui depinde soarta a 400 de mii de români care locuiesc în Regat.

Un cordon dublu de poliţişti încearcă să ţină piept mulţimii. Furioşi pe premier, după victoria zdrobitoare obţinută la alegeri, sute de oameni au combătut în stradă toate punctele programului lui Boris Johnson.

”Nu îmi vine să cred că am primit încă 5 ani de austeritate. Şi diviziuni mai mari între bogaţi şi săraci. Este dezgustător! Acest lucru trebuie să se încheie!”, exclamă un protestatar.

Cele mai violente confruntări au avut loc în Londra unde mai mulţi oameni au fost arestaţi.

Cu doar câteva ore înainte, în discursul victoriei, Boris Johnson promitea să pună capăt conflictelor care au dezbinat societatea britanică în ultimii 3 ani şi jumătate.

BORIS JOHNSON, Premierul Marii Britanii: Unire şi un pas mai departe! Vom aduna forţele acestui incredibil Regat Unit, Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord, împreună, vom merge înainte, eliberând potenţialul întregii ţări.

Cu 365 de conservatori în Camera Comunelor, Brexitul este acum inevitabil. Măsurile restrictive la adresa imigranţilor vor intra în vigoare cel mai probabil din 2021, la finalul perioadei de tranziţie. Londra va introduce un sistem care va împărţi forţa de muncă în trei categorii. Schimbările nu îi vor afecta pe cei stabiliţi în Regat înainte de Brexit, protejaţi de un statut privilegiat, stabilit printr-un acord cu Uniunea Europeană.

Recomandari