Antena Căutare

VIDEO! Atac armat pe aeroportul din Frankfurt

Doi soldati americani au fost ucisi si alti doi raniti intr-un atac armat, pe aeroportul din Frankfurt.

Ucigasul, care a fost deja retinut, este un tanar angajat al aeroportului, albanez musulman, nascut in Germania intr-o familie originara din Kosovo. Martorii spun ca el a strigat lozinci islamiste din momentul in care a deschis focul si pana cand a fost capturat.

Soldatii ucisi se aflau intr-un autobuz al armatei americane care urma sa-i duca intr-o baza militara. Potrivit martorilor, agresorul a scos un pistol si a tras noua focuri de la mica distanta. Ar fi continuat sa traga, dar arma i s-a blocat. El a incercat sa fuga in aeroport, dar a fost prins si dezarmat fara de opuna rezistenta. Atacul a socat oficialitatile atat la Berlin, cat si la Washington.

"Doresc sa adresez condoleante soldatilor americani, familiilor si rudelor lor pentru acest ingrozitor incident", a spus cancelarul german, Angela Merkel.

"Aceasta ne reaminteste in mod dureros de sacrificiile extraordinare pe care le fac soldatii nostrii, barbati si femei, in toata lumea, pentru ca noi sa fim in siguranta si pericolele pe care le infrunta pretutindeni", a declarat si Barack Obama.

Atentatul a suscitat oroare si in Kosovo. Rudele agresorului spun ca nu l-ar fi crezut niciodata in stare de un asemenea gest ucigas. "Nu ne-am fi inchipuit asa ceva, pentru ca americanii sunt fratii nostrii", a spus varul agresorului.

Guvernul din Kosovo a condamnat atacul, iar politia locala sustine ca ucigasul nu se afla in baza de date a celor suspecti de terorism. Serviciile de informatii occidentale au avertizat ca retelele islamiste au incercat sa-si recruteze adepti din fosta provincie iugoslava.

SUA: Politisti amenintati cu razatoarea au impuscat in cap un barbat... De la Ceauseasca la Suzanne Mubarak...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x