Antena Căutare

VIDEO! Doi ostatici au fost ucisi de o grupare terorista in Nigeria, cu putin inainte de a fi salvati

Doi muncitori straini au fost ucisi de o grupare terorista locala afiliata la Al-Qaeda, cu putin inainte de a fi salvati de autoritati. Cei doi ostatici, ingineri de profesie, au fost rapiti pe 12 mai din orasul Birnin Kebbi, situat in nord-estul Nigeriei, in apropiere de granita cu Nigerul.

Presedintele nigerian Goodluck Jonathan a anuntat, la randul sau, ca persoanele vinovate de moartea ostaticilor au fost arestate si ca britanicul si italianul au fost rapiti de grupul islamist Boko Haram. Grupul islamist Aqmi, ramura a retelei nord-africane Al-Qaida, activeaza in Niger si este recunoscut pentru rapirile de muncitori straini.

Teoristii au difuzat cu putin timp inainte de executie o inregistrare in care anuntau ca cei doi vor fi ucisi in cazul in care nu le vor fi onorate doleantele, fara ca acestea sa fie explicitate foarte clar, conform The Telegraph.


Actiunea de salvare a lui Chris McManus si Franco Molinaro a fost lansata de oficialitatile locale, cu sprijinul serviciilor speciale britanice, care au detasat la fata locului un grup de 20 de militari.

Esecul actiunii a fost anuntat chiar de catre premierul britanic, David Cameron, care a exprimat joi condoleante familiilor indoliate.


Taxa suplimentare de 362 de lire sterline pentru soferitele europene... Peste 600 de cutremure s-au resimtit in Japonia, in ultimul an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x