Antena Căutare

VIDEO / Parada de 14 iulie, ziua nationala a Frantei

Toata Franta petrece! 14 Iulie, cea mai imporatanta sarbatoare a fracenzilor, va ramane, anul asta, in mintea parizienilor ca o zi a potopului.

Pe Champs-Elysees a plouat cu galeata la celebra parada de Ziua Nationala. La Bucuresti, francezii isi spun "la multi ani" de ziua lor la o receptie oferita de Heni Paul, amabasadorul Frantei in Romania.

Umar la umar cu soldatii francezi au defilat militari din 13 din cele 14 foste colonii africane. Presedintele Nicolas Sarkozy a salutat multimea si pe sefii de stat din aceste tari. Iar acordurile imnului national francez s-a amestecat cu ritmurile Africii.

Teama de atentate

Organizatiile care lupta pentru drepturile omului s-au temut de atentate. Spuneau ca printre militarii africani s-ar putea afla criminali de razboi. Dar nimeni nu a luat in seama aceste avertismente. La eveniment au participat, in total, 4.400 de militari, 80 de avioane si aproape 40 de elicoptere.

A fost o dubla aniversare. In primul rand, implinirea a 221 de ani de la caderea inchisorii Bastilia, moment simbolic al revolutiei franceze. In acelasi timp, africanii au sarbatorit 50 de ani de la declararea independentei fata de imperiul francez. Totusi, criza financiara a obligat autoritatile sa anuleze receptia de Palatul Elysee si ca economiseasca, astfel, 750 de mii de euro.

Foto: www.cbc.ca

Valentin Florea, ambasadorul Romaniei in Chile, a fost implicat intr-un accident grav... Reteta poloneza a succesului economic: un control strict al cheltuielilor bugetare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x