Antena Căutare

VIDEO! Printul William viziteaza zonele afectate din Noua Zeelanda

Printul William al Marii Britanii a inceput astazi un tur al zonelor afectate de dezastrele din Noua Zeelanda si Australia. William de Wales face aceste vizite in numele bunicii sale Regina Elizabeth a II-a, in semn de sustinere a familiilor victimelor cutremurelor si inundatiilor. Prima oprire a fost in Christchurch unul dintre locurile cel mai grav afectate de seismul din Noua Zeelanda.

Cutremurul de 6,3, din 22 februarie, a pus la pamant majoritatea cladirilor din Christchurch. Peisajul lasat in urma e cutremurator pentru oricine-l priveste.

Renumita catedrala din oras sta sa se darame. Autoritatile se lupta sa o stabilizeze dupa avariile suferite in timpul cutremurului. Reprezentatii guvernului au declarat ca aproape o treime dintre cladirile din zona centrala vor fi demolate. Valoarea pagubelor a fost estimata la 11 miliarde de dolari.

Dar lupta pare mult mai usoara, datorita imbarbatarilor printului. Echipele de pompieri care au reusit sa-i slaveze pe multi dintre supravietuitorii dezastrului simt ca munca le e apreciata cu adevarat.

William va vizita si oras neozeelandez Greymouth, unde se va intalni cu familiile a 29 de ortaci, ucisi intr-o explozie la mina de carbune Pike River, in noiembrie anul trecut. Turul Printului William a inceput la cateva saptamani inainte de nunta sa cu Kate Middleton. Cei doi se vor casatori la Londra pe 20 aprilie.

Prezentatoare de la Rai Uno, talharita de trei straini, posibil romani... CE atentioneaza Romania: Alimentele din Japonia pot fi contaminate radioactiv!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x