Antena Căutare

VIESPILE UCIGAŞE din Asia, mari cât o cutie de chibrituri, au ajuns şi în Statele Unite. Înţepătura lor este mortală pentru oameni

Viespile ucigaşe din Asia au ajuns şi în Statele Unite. Înţepăturile lor multiple sunt mortale pentru oameni.

VIESPILE UCIGAŞE din Asia, mari cât o cutie de chibrituri, au ajuns şi în Statele Unite. Înţepătura lor este mortală pentru oameni Galerie
Viespile ucigaşe din Asia au ajuns şi în Statele Unite | wikimedia.org

Viespile gigantice asiatice (Vespa mandarinia), care măsoară 5 cm au fost descoperite pentru prima dată pe teritoriul american, în statul Washington.

Înţepăturile lor multiple sunt mortale pentru oameni, iar populaţia de albine este grav ameninţată pentru că viespile le distrug stupii şi îşi hrănesc puii cu ele, potrivit New York Times.

Oamenii de ştiinţă încearcă să le identifice cuiburile şi să le omoare, înainte ca ele să distrugă albinele, care au un rol vital pentru umanitate. Deşi în mod obişnuit, viespile ucigaşe asiatice evită oamenii, în Asia, înţepăturile lor au ucis în jur de 50 de oameni în fiecare an.

"Cel mai singur câine al Marii Britanii!" A așteptat 500 de zile pentru a-și găsi o nouă casă, după ce stăpânul său a murit

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington (WSU) nu ştiu cu exactitate cum şi când a sosit viespile, dar apicultorii s-au plâns că mii se stupuri au fost “măcelărite”. Oamenii de ştiinţă se pregătesc pentru un posibil dezastru pentru că ciclul lor de viaţă abia a început, la finalul lunii aprilie.

Viespile sunt „şocant de mari”, spune Todd Murray, om de ştiinţă şi specialist în speciile invazive. „Sunt un pericol pentru sănătate noastră şi un prădător semnificativ de albine”.

Insectele au dimensiunea unei cutii de chibrituri, capetele galben-portocalii, ochi negri proeminenţi şi un abdomen cu dungi negre şi galbene.

VIESPILE UCIGAŞE din Asia, mari cât o cutie de chibrituri, au ajuns şi în Statele Unite. Înţepătura lor este mortală pentru oameni

Ciclul de viaţă al viespilor gigantice asiatice încep la finalul lui aprilie, când reginele ies din hibernare, încep să se hrănească şi să îşi creeze cuiburi subterane. Vara şi toamna, când habitatul este finalizat, viespile-lucrătoare sunt trimise după hrană.

Stupii sunt ţinta lor principală, dar atacă şi oamenii atunci când se simt ameninţate. Înţepăturile lor pot ucide chiar şi oamenii care nu sunt alergici. Între 1947 şi 2017, numărul coloniilor de albine din SUA a scăzut de la 6 milioane la 2,5 milioane.

Un băiețel de 3 ani cu o afecțiune cerebrală rară și-a revenit datorită unui câine. "Medicii de la terapie intensivă plângeau, era un miracol pur"​

Anul trecut, cercetătorii de la Universitatea Maryland au raportat că 40% din coloniile de albine din ţară au murit într-o singură iarnă, între octombrie 2018 şi aprilie 2019, fiind cea mai mare pierdere înregistrată vreodată.

Alertă de la Organizația Mondială a Sănătății! Se schimbă date esențiale despre coronavirus! Când ar fi ajuns pentru pri... Bilanţul covid-19 în Spania creşte cu 244 de morţi şi 996 de contaminări la 25.613 de decese şi 220.325 de cazuri; Parla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x