Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Vin vești excelente din Spania, după primele măsuri de relaxare: 'Lucrurile merg aşa cum se spera, luăm în calcul să ridicăm și alte restricții''

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Spania a scăzut vineri la 138, după ce înregistrase joi o creştere. ''Lucrurile merg aşa cum se spera'', susține principalul responsanbil sanitar al sistemului medical spaniol.

Scade numărul de cazuri de Covid-19 în Spania

Hepta

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Spania a scăzut vineri la 138, după ce înregistrase joi o creştere, dar a crescut uşor numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate, fiind raportate vineri de Ministerul spaniol al Sănătăţii 549 de noi îmbolnăviri.

Spania are aproape 28.000 de decese

Bilanţul deceselor ajunge astfel în Spania la 27.459, iar cel al cazurilor de COVID-19 la 230.183. Dintre aceşti pacienţi s-au vindecat până în prezent 144.783.

Anunț sumbru de la specialiștii OMS. Ce se întâmplă acum în cele mai afectate zone de COVID-19: „Trebuie să fim pregătiți pentru asta”

''Lucrurile merg aşa cum se spera'', a spus vineri conferinţa sa de presă zilnică directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. În opinia sa, ''acum transmiterea este cu adevărat redusă'' şi a insistat că ''nu există niciun indiciu'' care să semnaleze că evoluţia pandemiei s-a schimbat ''substanţial'' în această ţară cu circa 47 de milioane de locuitori.

Unele regiuni din Spania ar putea trece într-o altă etapă de relaxare

Pe baza noilor date, Ministerul spaniol al Sănătăţii va decide vineri care sunt regiunile ce vor avansa mai mult cu măsurile de relaxare a restricţiilor antiepidemice. Această relaxare se aplică în patru etape succesive diferenţiat în fiecare regiune în funcţie de evoluţia locală a epidemiei şi de capacitatea sistemului sanitar de a face faţă unei eventuale creşteri din nou a numărului de cazuri, în special a celor care necesită terapie intensivă.

Cea mai mare minciună cu privire la COVID-19, dezvăluită! Serviciile secrete germane, raport nimicitor pentru OMS: „Au ascuns tot!”

În timp ce Madridul a solicitat relaxarea restricţiilor în întreaga sa regiune, guvernul autonom al Cataloniei a exclus din această relaxare oraşul Barcelona şi aria sa metropolitană, deşi a propus o uşoară atenuare a măsurilor de izolare.

Recomandari