Antena Căutare

Anunț sumbru de la specialiștii OMS. Ce se întâmplă acum în cele mai afectate zone de COVID-19: „Trebuie să fim pregătiți pentru asta”

Coordonatoarea echipei thenice de răspuns la COVID-19 din cadul Organizație Mondiale a Sănătății (OMS) a făcut anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă. Datele sunt clare: „Virusul găsesște oportunități. Trebuie să ne pregătim pentru asta”.

Anunț sumbru de la specialiștii OMS. Ce se întâmplă acum în cele mai afectate zone de COVID-19

Profimedia

Relaxarea s-ar putea să nu dureze prea mult. Maria Van Kerkhove, coordonatoarea pe parte tehnică a echipei de răspuns la COVID-19 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că noul coronavirus a început deja să reapară în mai multe locuri din lume în care fusese suprimat, potrivit CNN.

Al doilea val de coronavirus

Specialistul a dat ca exemplu țări precum Coreea de Sud, Singapore, dar şi Wuhan, oraşul din China de unde a pornit pandemia.

Citește și:

Cea mai mare minciună cu privire la COVID-19, dezvăluită! Serviciile secrete germane, raport nimicitor pentru OMS: „Au ascuns tot!”

„Dar ceea ce este cu adevărat important este că în China, Coreea sau Singapore, există sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărirea contacţilor celor infectaţi.

În plus, ei nu au lăsat garda jos niciodată. Aceasta este o lecţie pentru toate ţările. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, a spus Maria Van Kerkhove, pentru CNN.

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț de maximă importanță pentru români. Ce se va întâmpla, de la începutul lunii iunie: „Va fi la nivel național și regional”

Experții se contrazic

Declarația expertului de la OMS vine doar la câteva zile după ce medicul francez Didier Raoult declara „exclusă” posibilitatea apariției unui al doilea val de COVID-19.

„Putem vedea clar că lucrurile se opresc”, spune medicul, punând această reușită pe seama faptului că, în Marsilia, „au diagnosticat şi tratat sistematic pacienţi. Pentru că ştim că tratamentul scade durata transportului viral”, specifică specialistul.

Citește și:

16.000 de „nebuni” vor să fie infectați cu noul coronavirus. Sunt convinși că sunt eroi: „Hai odată! Nu mai avem timp de pierdut!”

„Acest episod este rezolvat. Nicăieri nu există un al doilea val, este o curba epidemica banală.

Aceasta nu mai reflectă o dinamică epidemică. Câteva cazuri sporadice vor apărea ici si colo, în cele din urmă, dacă există cineva care este super contagios, dar toate acestea nu mai reflectă o dinamică epidemică.

Epidemia se apropie de sfârşit”, concluzionează medicul.

Covid-19 a reapărut deja în anumite zone! Țările grav afectate riscă să fie din nou focare de coronavirus... Sistemul RO-ALERT a fost activat, vineri după-amiază! Mesajul urgent, transmis românilor: „Alertă extremă”...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x