Antena Căutare

Vladimir Putin a anuntat crearea unei uniuni eurasiatice

Rusia, Belarusul si Kazahstanul vor crea o piata comuna cu milioane de consumatori in momentul infiintarii Spatiului Economic Comun (SEC) la 1 ianuarie 2012, a anuntat premierul rus, Vladimir Putin, intr-un articol intitulat „Un nou proiect de integrare pentru Eurasia: Viitorul se naste astazi”, publicat in revista Izvestia, informeaza AFP.

„Propunem un model de unificare puternica si supranationala, capabil sa devina unul dintre polii lumii contemporane", a explicat premierul rus, care va candida la alegerile prezidentiale din 2012 si care, practic, are toate sansele sa se intoarca la Kremlin.

SEC va avea o legislatie comuna, capitalul va circula liber, la fel si cetatenii din cadrul celor trei state, a precizat Putin. „Drumul spre acest proiect ambitios a inceput in urma cu 20 de ani, cand a fost infiintata Comunitatea Statelor Independente dupa destramarea URSS", a explicat el.

„CSI ne-a ajutat sa lansam o integrare pe mai multe niveluri, cu mai multe viteze, in spatiul post-sovietic, si sa cream organizatii precum Uniunea Rusia - Belarus, Organizatia Tratatului Securitatii Colective, Comunitatea Economica Eurasia, Uniunea Vamala si, in final, Spatiul Economic Comun", a mai spus Putin.

El a incheiat spunand ca „integrarea se transforma acum intr-un proiect logic, stabil si pe termen lung, atragator pentru cetateni si companii, care nu depinde de schimbarile politice sau de alte situatii".

Citeste si Jurnalul!

VIDEO! Turcia: Un copil de 12 ani a devenit erou, dupa ce a oprit un jaf... Bulgaria, criticata la ONU din cauza violentelor contra tiganilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x