Antena Căutare

Vladimir Putin: "Vom lua masuri decisive pentru construirea sistemului unificat de aparare a tarii"

Premierul rus, Vladimir Putin, favorit la alegerile prezidentiale din 4 martie, a avertizat Statele Unite ca raspunsul Rusiei la amplasarea unui scut antiracheta global va fi eficient si asimetric, relateaza agentia Itar-Tass, citata de Antena3.

"Raspunsul militaro-tehnic al Rusiei la un scut global antiracheta al SUA si la segmentul lui din Europa va fi eficient si asimetric. Va exista un raspuns relevant la masurile SUA in sfera apararii antiracheta", a afirmat premierul rus, intr-un articol publicat luni in cotidianul Rosiskaia Gazeta.

Putin s-a declarat convins ca "este vremea pentru masuri decisive pentru construirea sistemului unificat de aparare aeriana si spatiala a tarii". "Politica SUA si a NATO privind instalarea scutului antiracheta ne obliga sa intreprindem aceste actiuni", a continuat el.

"Garantia ca nu va fi incalcat echilibrul global al fortelor este crearea propriului nostru sistem de aparare antiracheta, destul de costisitor (...), capacitatea de a trece de orice sistem antiracheta si de a proteja potentialul de reactie rus", a notat premierul.

"Fortele Strategice Nucleare si structurile apararii aeriene si spatiale vor urmari acest scop precis. Nu poate exista prea mult patriotism in aceasta privinta", a subliniat Putin.

"In urmatorii zece ani, trupele vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale, cu baza terestra si maritima, 8 crucisatoare de importanta strategica, purtatoare de rachete, peste 20 de submarine de atac, peste 50 de nave de razboi, aproximativ 100 de aparate spatiale in scop militar si peste 600 de avioane moderne, inclusiv din cele de vanatoare de a cincea generatie, peste 1.000 de elicoptere, peste 28 de baterii de rachete antiaeriene de tip S-400 si 38 de sisteme de divizie Vitiaz, 10 rachete Iskander-M", detaliaza Vladimir Putin.


In plus, armata va mai primi peste 2.300 de tancuri moderne si aproximativ 2.000 de sisteme de artilerie cu autopropulsie, precum si 17.000 de automobile militare, a mai spus Putin.


FOTO: EPA/ Intact Images

Nepal: Un baietel de 8 ani, arestat pentru uciderea unei femei acuzate de vrajitorie... Pastorul Joachim Gauck este noul presedinte al Germaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x