Antena Căutare

Vocea Rusiei: Generalul Clark, trimis de SUA sa-l dea jos pe Basescu “in regim de blitzkrieg”

Suspendarea lui Traian Basescu poate parea ilogica din perspectiva relatiilor romano-americane, dar aceasta ilogicitate este doar o aparenta, se arata intr-un material publicat de Vocea Rusiei. “Venirea la Bucuresti a generalului Clark si reorientarea rapida a pozitiei ambasadorului Gitenstein arata ca Washingtonul a decis sa sustina USL in lupta politica interna. In ciuda tuturor eforturilor lui Basescu de a fi vasalul perfect, ba chiar ideal, al SUA, el a ajuns in situatia de a fi lichidat din punct de vedere politic de catre factorii de decizie din administratia americana. Apare intrebarea fireasca: cu ce i-a suparat Basescu pe americani?”, scrie Vocea Rusiei.

Una dintre explicatii este ca, pe plan extern “comportamentul lui Basescu a devenit atat de iritant pentru anumite forte geopolitice incat scoaterea lui din joc a devenit un subiect in cadrul negocierilor marilor puteri”. Iar publicatia noteaza ca Washingtonul l-a trimis pe generalul Clark sa organizeze suspendarea lui Basescu “in regim de blitzkrieg”.

Generalul american in rezerva Wesley Clark, fost comandant NATO si candidat la Casa Alba in 2004, a devenit pe 5 iulie consilierul pe probleme economice al premierului Victor Ponta. Clark este insa mult mai cunoscut pentru cariera sa militara, perioada cand a condus fortele NATO din Europa fiind cea mai tumultoasa

Wesley Clark a comandat trupele NATO in Kosovo, in 1999, si a fost la un pas sa declanseze Al Treilea Razboi Mondial cand a ordonat trupelor britanice sa atace fortele ruse care deja patrunsesera in provincia sarba cu populatie majoritar albaneza.

Un american si-a tinut sotia in lanturi timp de 10 ani... Germania cere oficial explicatii Romaniei: Ambasadorul roman, chemat de Angela Merkel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x