Antena Căutare

Votul decisiv pentru premierul britanic Theresa May s-a încheiat! Ce a decis majoritatea: "rezultat teribil pentru prim-ministru”

A fost o zi cu multe emoțiii pentru Theresa May, după ce Partidul Conservator a supus la vot propunerea de a-i retrage sprijinul politic. Rezulatul a fost favorabil, a câștigat votul și rămâne premierul Marii Britanii

A fost o zi cu multe emoțiii pentru Theresa May, după ce Partidul Conservator a supus la vot propunerea de a-i retrage sprijinul politic. Rezulatul a fost favorabil, a câștigat votul și rămâne premierul Marii Britanii

Potrivit rezultatelor oficiale, Theresa May a obţinut 200 de voturi pentru şi 117 împotrivă, astfel că rămâne lider al Partidului Conservator (centru-dreapta) şi prim-ministru al Marii Britanii.

S-a ajuns aici din cauza acordului pentru Brexit, acord negociat de premier cu Uniunea Europeană, dar ale cărui prevederi îi nemulţumesc pe mulţi dintre colegii săi din Partidul Conservator.

Votul de încredere a fost declanşat de 48 de parlamentari, supăraţi de politica sa legată de Brexit, despre care au spus că trădează rezultatul referendumului din 2016.

Premierul britanic Theresa May a promis la scurt timp după obţinerea sprijinului din partea membrilor propriului partid în privinţa acordului de Brexit că va continua să lucreze pentru a duce la bun sfârşit "ceea ce oamenii au votat", relatează BBC.

May a declarat că are o "nouă misiune- oferindu-le oamenilor Brexitul pentru care au votat, reunind ţara şi construind un stat care să funcţioneze cu adevărat pentru toată lumea", relatează Mediafax.

Jacob Rees-Mogg, care a cerut votul de încredere, a declarat că este un "rezultat teribil pentru prim-ministru" şi a invitat-o să demisioneze.

Chipul atacatorului de la Strasbourg! Poliția a făcut public un portret al suspectului: “Persoană periculoasă, nu interv... Accident feroviar! Două trenuri s-au ciocnit. Patru persoane au murit și alte 43 sunt rănite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x