Antena Căutare

Vremea extrema pune probleme in mai multe parti ale lumii

Vremea extrema creeaza probleme in mai multe parti ale lumii. Bulgarii si chinezii se confrunta cu inundatii devastatoare, iar in Peru vorbim despre o iarna cum nu a mai fost de mult. Peste 400 de oameni au murit aici din cauza frigului. Asta in timp ce rusii nu mai scapa de canicula.

In Moscova a fost ieri cea mai ridicata temperatura din ultimii 90 de ani. Mercurul termometrelor a aratat 37,2 grade Celsius. Recordul anterior era de 36,8 grade, inregistrat in 1920.

Luna iulie a acestui an este este pentru rusi cea mai calda si mai secetoasa din ultimii 50 de ani. 20% din recolte au fost distruse pana acum.

Intre timp, in cealalta emisfera, iarna isi face simtita prezenta din plin. In Peru, 400 de oameni au murit de frig, in conditiile in care, in unele regiuni, temperaturile au scazut pâna la minus 23 de grade Celsius.

Vremea extrema creeaza probleme si vecinilor bulgari. In sud-estul tarii a fost decretata stare de urgenta dupa ce ploile torentiale au provocat inundatii de proportii in toata regiunea. Autoritatile locale spun ca pagubele sunt uriase.

Autoritatile au decretat stare de urgenta, insa spun ca, cel putin pentru moment nu vor fi oameni evacuati. Situatia se va inrautati insa daca ploile vor continua.

Lucrurile stau mult mai rau in China, unde 740 de oameni au murit si peste un milion au fost evacuati in ultima luna, din cauza inundatiilor. Meteorologii au avertizat ca ploile vor continua sa cada in cantitati mari si in urmatoarele zile.


Un roman din UK a strans 1 200 de lire sterline pentru sinistrati... Militari romani acuzati ca au accidentat mortal un copil afgan, in 2007...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x