Antena Căutare

Washingtonul ar deţine informaţii despre moartea lui Hamza ben Laden, fiul lui Osama ben Laden

Statele Unite dispun de elemente de la serviciile de informaţii care atestă moartea fiului lui Osama ben Laden, Hamza ben Laden, prezentat ca un ”lider-cheie” al Al-Qaida, dezvăluie miercuri postul NBC, o informaţie confirmată de ziarul The New York Times (NYT), însă Donald Trump nu a dorit să comenteze aceste informaţii, relatează AFP.

”Nu pot să fac comentarii despre asta”, a repetat în două rânduri preşedintele american Donald Trump, întrebat de jurnalişti despre dezvăluirile NBC, care se bazează pe trei surse anonime.

Hamza Ben Laden este considerat fiul preferat - dacă nu succesorul desemnat - al lui Osama ben Laden, fondatorul reţelei teroriste de la originea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Prezent pe lista neagră americană a persoanelor acuzate de ”terorism”, tânărul în vârstă de aproximativ 30 de ani a murit, au declarat trei oficiali americani pentru postul NBC, care precizează că sursele sale nu au furnizat detalii suplimentare despre locul sau data morţii acestuia şi nici nu au precizat dacă Statele Unite ar fi jucat vreun rol în acest sens.

Potrivit ziarului The New York Times, fiul lui ben Laden ar fi fost ucis la un moment dat în cursul ultimilor doi ani, în timpul administraţiei Trump, care ar fi jucat un rol într-o operaţiune care a condus la moartea acestuia.

Numai că admiinistraţia nu doreşte să confirme.

Washingtonul a oferit în februarie o recompensă care ar putea ajunge la un milion de dolari în schimbul oricărei informaţii care ar permite găsirea lui Hamza ben Laden.

”PRINŢUL MOŞTENITOR AL JIHADULUI”

Hamza Ben Laden este considerat drept ”prinţul moştenitor al jihadului”.

Documente, inclusiv scrisori dezvăluite de AFP în mai 2015, arată că Osaman ben Laden îl considera succesorul său la conducerea jihadului mondial antioccidental.

În arhive ale liderului jihadist - confiscate în cursul raidului american de la 2 mai 2011, în care Osama ben Laden a fost ucis la Abbotabad, în Pakistan - dezvăluite la sfârşitul lui 2017 de CIA, se află o înregistrare video a căsătoriei fiului său, Hamza, aparent în Iran.

În aceste imagini Hamza apare pentru prima oară ca adult.

Lui Hamza ben Laden i s-a retras, în martie, naţinalitatea saudită.

Sursa : news.ro

Trei bărbaţi, inclusiv doi deţinuţi, inculpaţi cu privire la un plan de atentat în Franţa... Rezerva Federală a SUA a redus dobânda cheie pentru prima oară după 2008 şi lasă deschisă posibilitatea pentru noi tăier...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x