Washingtonul ar deţine informaţii despre moartea lui Hamza ben Laden, fiul lui Osama ben Laden

Statele Unite dispun de elemente de la serviciile de informaţii care atestă moartea fiului lui Osama ben Laden, Hamza ben Laden, prezentat ca un ”lider-cheie” al Al-Qaida, dezvăluie miercuri postul NBC, o informaţie confirmată de ziarul The New York Times (NYT), însă Donald Trump nu a dorit să comenteze aceste informaţii, relatează AFP.

”Nu pot să fac comentarii despre asta”, a repetat în două rânduri preşedintele american Donald Trump, întrebat de jurnalişti despre dezvăluirile NBC, care se bazează pe trei surse anonime.

Hamza Ben Laden este considerat fiul preferat - dacă nu succesorul desemnat - al lui Osama ben Laden, fondatorul reţelei teroriste de la originea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Prezent pe lista neagră americană a persoanelor acuzate de ”terorism”, tânărul în vârstă de aproximativ 30 de ani a murit, au declarat trei oficiali americani pentru postul NBC, care precizează că sursele sale nu au furnizat detalii suplimentare despre locul sau data morţii acestuia şi nici nu au precizat dacă Statele Unite ar fi jucat vreun rol în acest sens.

Potrivit ziarului The New York Times, fiul lui ben Laden ar fi fost ucis la un moment dat în cursul ultimilor doi ani, în timpul administraţiei Trump, care ar fi jucat un rol într-o operaţiune care a condus la moartea acestuia.

Numai că admiinistraţia nu doreşte să confirme.

Washingtonul a oferit în februarie o recompensă care ar putea ajunge la un milion de dolari în schimbul oricărei informaţii care ar permite găsirea lui Hamza ben Laden.

”PRINŢUL MOŞTENITOR AL JIHADULUI”

Hamza Ben Laden este considerat drept ”prinţul moştenitor al jihadului”.

Documente, inclusiv scrisori dezvăluite de AFP în mai 2015, arată că Osaman ben Laden îl considera succesorul său la conducerea jihadului mondial antioccidental.

În arhive ale liderului jihadist - confiscate în cursul raidului american de la 2 mai 2011, în care Osama ben Laden a fost ucis la Abbotabad, în Pakistan - dezvăluite la sfârşitul lui 2017 de CIA, se află o înregistrare video a căsătoriei fiului său, Hamza, aparent în Iran.

În aceste imagini Hamza apare pentru prima oară ca adult.

Lui Hamza ben Laden i s-a retras, în martie, naţinalitatea saudită.

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

Sursa : news.ro

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri