Căutare Live

Washingtonul introduce pe lista sa neagră 28 de organizaţii chineze pe care le acuză de implicare în campania de reprimare a uigurilor

Statele Unite au introdus 28 de organizaţii guvernamentale şi comerciale chineze pe lista lor neagră, pe care le acuză de faptul că sunt implicate în campania de reprimare a minorităţii musulmane uigure, a anunţat Departamentul american al Comerţului, relatează AFP.

Statele Unite au introdus 28 de organizaţii guvernamentale şi comerciale chineze pe lista lor neagră, pe care le acuză de faptul că sunt implicate în campania de reprimare a minorităţii musulmane uigure, a anunţat Departamentul american al Comerţului, relatează AFP.

”Guvernul american şi Departamentul Comerţului nu pot tolera şi nu vor tolera suprimarea brutală a minorităţilor etnice în China”, a justificat luni, citat într-un comunicat, secretarul american al Comerţului Wilbur Ross.

Acestor organizaţii li se interzice posibilitatea de a exporta produse în Statele Unite.

Între aceste entităţi se află o societate specializată în supraveghere video, Hikvision , dar şi companii din domeniul inteligenţei artificiale ca Megvii Technology şi SenseTime, potrivit unui document oficial care urmează să fie făcut public miercuri.

Ele sunt sancţionate din cauza participării la reprimarea uigurilor în regiunea chineză Xinjiang.

Biroul Securităţii Publice al regiunii semiautonome, alte 19 agenţii guvernamentale şi opt întreprinderi sunt vizate de către Departamentul american al Comerţului, potrivit Reuters.

”Aceste entităţi sunt implicate în încălcări ale drepturilor omului şi abuzuri, detenţii arbitrare şi supravegherea high-tech a uigurilor, kazahilor şi altor membri ai minorităţilor musulmane”, justifică Departamentul.

Hikvision, a cărei valoare de piaţă atinge 42 de miliarde de dolari, se revendică drept primul furnizor mondial de echipamente de supraveghere video.

Aceste sancţiuni sunt anunţate în contextul în care Washingtonul şi Beijingul urmează să reia săptămâna aceasta negocieri în războiul comercial.

Pe de altă parte, în imagini surprinse de o dronă apar sute de bărbaţi legaţi la ochi, daţi jos dintr-un tren, alimentând îngrijorări cu privire la rerimarea uigurilor în Xinjiang, scrie CNN.

A drone video appearing to show hundreds of blindfolded men being led from a train in China has raised new concerns over the ongoing crackdown on Muslim Uyghurs in the far western region of Xinjiang.

— CNN International (@cnni)

Sursa : news.ro

Phenianul ameninţă că ”nu va tolera” vreo atingere la adresa suveranităţii sale şi acuză Washingtonul că se află în spat... Partidele socialist francofon şi naţionalist flamand, însărcinate să formeze un Guvern în Belgia în urma alegerilor legi...
Parteneri
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Catine.ro
Ultimele știri
x