Căutare Live

Phenianul ameninţă că ”nu va tolera” vreo atingere la adresa suveranităţii sale şi acuză Washingtonul că se află în spatele solicitării Londrei, Parisului şi Berlinului a unei sesiuni cu uşile închise la Consiliul de Securitate al ONU

Phenianul ”nu va tolera” nicio atingere la adresa suveranităţii sale, a ameninţat ambasadorul nord-coreean la ONU Kim Song, reproşând Washingtonului că se află în spatele unei iniţiative a Londrei, Parisului şi Berlinului în vederea unei reuniuni marţi a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Coreea de Nord, relatează AFP.

Phenianul ”nu va tolera” nicio atingere la adresa suveranităţii sale, a ameninţat ambasadorul nord-coreean la ONU Kim Song, reproşând Washingtonului că se află în spatele unei iniţiative a Londrei, Parisului şi Berlinului în vederea unei reuniuni marţi a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Coreea de Nord, relatează AFP.

Cele trei ţări europene au solicitat o întâlnire cu uşile închise a Consiliului, pentru a discuta despre ultimul test nord-coreean de rachetă efectuat miercuri de pe un submarin care reprezintă, apreciază ele, ”o încălcare gravă” a rezoluţiior ONU.

”Statele Unite şi complicii lor trebuie să ştie că, dacă vorbesc despre măsurile noastre de autoapărare în reuniunea Consiliului de Securitate, acest lucru nu va face decât să ne întărească voinţa de a ne apăra suveranitatea”, a declarat luni Kim Song într-o întâlnire cu câţiva jurnalişti.

”Puţin contează motivele lor, noi nu vom tolera niciodată o tentativă a Regatului Unit, Franţei şi Germaniei” de a discuta deciziile Coreei de Nord în Consiliul de Securitate al ONU, a avertizat el.

”Aceste ţări ar trebui să ştie că noi nu vom rămâne niciodată indiferenţi în faţa unei tentative de contestare a măsurilor noastre de legitimă apărare”, a continuat el, subliniind, fără să facă alte precizări, că europenii ar trebui să se gândească la ceea ce se întâmplă în perioada actuală.

TENATIVĂ DE DIALOG

Statele Unite şi Coreea de Nord au reluat sâmbătă, în Suedia, consultările, într-o primă încercare de dialog după luni de impas diplomatic şi escaladare militară, dar acestea s-au întrerupt brusc. Cele două părţi s-au despărţit fără rezultate, iar Phenianul a acuzat Washigtonul că poartă o ”politică ostilă”.

”Noi ştim foarte bine că Statele Unite se află în spatele acţiunilor impure ale Regatului Unit, Franţei şi Germaniei”, a subliniat ambasadorul nord-coreean, acuzând cele trei ţări că se află la baza unor reuniuni recente ale Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Coreea de Nord.

La sfârşitul lui august, după testarea unui lansator de rachete multiplu, Londra, Parisul şi Berlinul au obţinut o sesiune cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU, la finalul căreia au publicat o declaraţie în care subliniau necesitatea menţinerii sancţiunilor internaţionale impuse Phenianului.

În 2019, Moscova şi Beijingul au pledat în mai multe rânduri în favoarea unei ridicări a sancţiunilor, în vederea unei încurajări a ”denuclearizării” nord-coreene.

Sursa : news.ro

Un bărbat fură un camion şi loveşte mai multe maşini în vestul Germaniei, în faţa Palatului Justiţie din Limburg... Washingtonul introduce pe lista sa neagră 28 de organizaţii chineze pe care le acuză de implicare în campania de reprima...
Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x