Antena Căutare

WikiLeaks: Un membru Al-Qaeda a facut afaceri cu oi in Romania

O noua telegrama WikiLeaks dezvaluie ca un membru al gruparii Al-Qaeda, Sawad al-Madani, a declarat ca ar fi calatorit in Romania in trecut, pentru a face afaceri cu oi. Barbatul, detinut la inchisoarea din Guatanamo, a lucrat pentru diverse organizatii umanitare, acuzate de SUA ca sustin terorismul.

Cetateanul saudit Sawad al-Madani este un membru al-Qaida care are legaturi cu retele de sprijin europene, este un asociat apropiat al lui Osama ben Laden si al altor lideri extremisti, a calatorit in strainatate cu documente false si este asociat cu celule al-Qaida din Statele Unite, potrivit dosarului sau de la inchisoarea militara americana Guantanamo. Detinutul se ocupa de recrutare, finantare si facilitarea operatiunilor jihadiste.

Acesta a participat la antrenamente teroriste, si-a exprimat dorinta de a deveni martir si a fost sub-comandant al fortelor al-Qaida din Tora Bora.

Potrivit informatiilor furnizate de el, Sawad al-Madani a intrat legal in Statele Unite in vara lui 1989, cu viza turistica, si a locuit cu varul sau la Atlanta, Georgia, dupa care s-a mutat la Gaithersburg, Maryland. In iarna lui 1989 s-a intors in Arabia Saudita, dar in 1990 a revenit la Gaithersburg. Dupa ce a inceput Razboiul din Golf s-a intors in Arabia Saudita si s-a angajat ca translator pentru armata americana.

Sursa: Antena3

Ehud Barak a uitat documente secrete intr-un hotel din Londra... 1.000 € pentru familiile de romi care au acceptat sa paraseasca Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x