Antena Căutare

Zeci de oameni au murit, la doar câteva ore după ce au fost la o înmormântare. Ce s-a întâmplat acolo e dramatic 

Zeci de persoane și-au pierdut viețile de la începutul pandemiei de coronavirus după ce au consumat alcool contrafăcut, potrivit autorităților locale din Mexic. 

Zeci de oameni au murit, la doar câteva ore după ce au fost la o înmormântare. Ce s-a întâmplat acolo e dramatic 
Zeci de oameni au murit, la doar câteva ore după ce au fost la o înmormântare. Ce s-a întâmplat acolo e dramatic

Potrivit Agerpres, autoritățile locale din statul Puebla, Mexic, au dezvăluit că numărul persoanelor decedate după ce au consumat alcool contrafăcut a ajuns la 138. Aici, nu mai puțin de 96 au fost intoxicate după ce au băut alcool contrafăcut, iar 70 dintre ele au murit, în timp ce 15 sunt internate în spital.

De asemenea, aproape 80 de persoane au participat marţi la o înmormântare la Chiconcuautla (200 de kilometri nord-est de Ciudad de Mexico), principalul focar de intoxicaţie cu "refino", un rachiu din trestie de zahăr tipic regiunii, fabricat artizanal. Dintre acestea, 22 au murit în doar câteva ore după ce au luat parte la înmormântare.

SUA înregistrează cel mai mic număr de morţi din cauza covid-19 de la 10 mai; bilanţul creşte cu 820 de decese la aproape 90.000 de morţi

Primăria din Chiconcuautla a susţinut că alcoolul fusese "falsificat", fiind utilizate substanţe alternative pentru a reduce costurile de fabricaţie.

Potrivit autorităţilor, criza sanitară provocată de epidemia de coronavirus a dus la o penurie de băuturi alcoolice, în special de bere, ceea ce a determinat unele persoane să consume alcool de origine discutabilă.

Mai multe firme și-au oprit producția până în iunie

Marile fabrici de bere din ţară, ca Grup Modelo, care produce celebra Corona (marca Anheuser-Busch InBev) sau Heineken, cu mărci precum Tecate sau Sol, şi-au oprit producţia la începutul lunii aprilie şi intenţionează să o reia în iunie.

Viorel Cataramă: „Nici măcar 40.000 de decese în România nu vor justifica niciodată suspendarea drepturilor și libertăților fundamentale”

Alte decese provocate de consumul de alcool contrafăcut au fost raportate în statele Jalisco (vest), Morelos (centru), Yucatan şi Veracruz (est), fiind recenzat un total de 138 de morţi în ultimele săptămâni, potrivit autorităţilor locale.

În Mexic, COVID-19 a infectat 49.219 persoane şi a făcut 5.177 de victime.

SUA înregistrează cel mai mic număr de morţi din cauza covid-19 de la 10 mai; bilanţul creşte cu 820 de decese la aproap... Papa Francisc a inaugurat redeschiderea completă a Bazilicii Sfântul Petru. Bisericile catolice au ţinut slujbe publice ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x