Căutare Live

16.000 de „nebuni” vor să fie infectați cu noul coronavirus. Sunt convinși că sunt eroi: „Hai odată! Nu mai avem timp de pierdut!”

O campanie controversată chemaă oamenii să se infecteze voluntar cu noul coronavirus. Peste 16.000 de doritori s-au înscris deja, convinși că vor ajuta la eradicarea COVID-19.

16.000 de „nebuni” vor să fie infectați cu noul coronavirus. Sunt convinși că sunt eroi

Profimedia

Proiectul online se numește „1 Day Sooner”. Pe site-ul dedicat campaniei, oamenii își pot exprima dorința de a se infecta cu noul coronavirus, printr-un simplu click. De ce? Vor să ajute la accelerarea procesului de dezvoltare a unui vaccin.

„Studiile provocărilor umane expun în mod deliberat participanţii la infecţie, pentru a studia bolile şi pentru a testa vaccinurile sau tratamentele. Au fost utilizate pentru gripă, malarie, tifoid, febră dengue şi holeră.

Cercetătorii explorează dacă studiile provocării umane ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, salvând mii sau chiar milioane de vieţi”, scrie pe prima pagină a site-ului.

Citește și:

Viorel Cataramă a primit rezultatul testului COVID-19! Prima reacție a afaceristului, după aflarea rezultatului: „Asta am vrut să demonstrez”

Peste 16.000 de voluntari, din 102 țări, s-au înscris deja.

Aproximativ 100 de voluntari ar trebuie să fie expuşi în mod direct virusului. Infectarea cu COVID-19 s-ar putea realiza prin picături pentru nas, dacă procedura va fi aprobată.

Unul dintre fondatorii proiectului, Josh Morrison, a explicat că eşantionarea candidaţilor se va efectua pe baza unui sondaj de opinie cu întrebări referitoare la starea medicală a voluntarilor.

Citește și:

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus anunță „moartea” virusului

Despre modul în care se efectuează studii pe oameni a vorbit şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a emis un raport cu privire la criteriile etice ale acceptabilităţii studiilor pe subiecţi umani în contextul pandemiei.

O femeie a născut, iar apoi a mers pe jos 160 de kilometri cu bebelușul: ”S-a odihnit aproape două ore!”... Ce trebuie să faci ca să atragi banii în viața ta! Șase ritualuri cu efect imediat...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri