Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

16.000 de „nebuni” vor să fie infectați cu noul coronavirus. Sunt convinși că sunt eroi: „Hai odată! Nu mai avem timp de pierdut!”

O campanie controversată chemaă oamenii să se infecteze voluntar cu noul coronavirus. Peste 16.000 de doritori s-au înscris deja, convinși că vor ajuta la eradicarea COVID-19.

16.000 de „nebuni” vor să fie infectați cu noul coronavirus. Sunt convinși că sunt eroi

Profimedia

Proiectul online se numește „1 Day Sooner”. Pe site-ul dedicat campaniei, oamenii își pot exprima dorința de a se infecta cu noul coronavirus, printr-un simplu click. De ce? Vor să ajute la accelerarea procesului de dezvoltare a unui vaccin.

„Studiile provocărilor umane expun în mod deliberat participanţii la infecţie, pentru a studia bolile şi pentru a testa vaccinurile sau tratamentele. Au fost utilizate pentru gripă, malarie, tifoid, febră dengue şi holeră.

Cercetătorii explorează dacă studiile provocării umane ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, salvând mii sau chiar milioane de vieţi”, scrie pe prima pagină a site-ului.

Citește și:

Viorel Cataramă a primit rezultatul testului COVID-19! Prima reacție a afaceristului, după aflarea rezultatului: „Asta am vrut să demonstrez”

Peste 16.000 de voluntari, din 102 țări, s-au înscris deja.

Aproximativ 100 de voluntari ar trebuie să fie expuşi în mod direct virusului. Infectarea cu COVID-19 s-ar putea realiza prin picături pentru nas, dacă procedura va fi aprobată.

Unul dintre fondatorii proiectului, Josh Morrison, a explicat că eşantionarea candidaţilor se va efectua pe baza unui sondaj de opinie cu întrebări referitoare la starea medicală a voluntarilor.

Citește și:

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus anunță „moartea” virusului

Despre modul în care se efectuează studii pe oameni a vorbit şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a emis un raport cu privire la criteriile etice ale acceptabilităţii studiilor pe subiecţi umani în contextul pandemiei.

Recomandari