Antena Căutare

,,Bă, tată, bă!”. Ni l-a dat pe Nea Marin, un prototip național. Amza Pellea, un actor monumental. ,,Drogul bun al românilor”, de care aceștia erau dependenți. 365 de eroi ai României

365 de eroi ai României. Amza Pelea, un actor monumental. ,,Țăranul din Băilești, hâtru, viclean, șmecher, cu vorba scurtă și tăioasă și cu privire jucăușă, vorbea, întotdeauna, cu două sensuri.”

365 de eroi ai României. Amza Pellea, un actor monumental. ,,Țăranul din Băilești, hâtru, viclean, șmecher, cu vorba scurtă și tăioasă și cu privire jucăușă, vorbea, întotdeauna, cu două sensuri”.

Viaţa lui Amza Pellea (1931 - 1983) începe pe prispa unei case ţărăneşti din inima Olteniei şi se încheie glorios, cu o viaţă trăită pe scenele celor mai mari teatre din România şi pe platourile filmelor româneşti care au făcut istorie. Şi, deşi nu există statistici şi nici nu este nevoie de ele, actorul este cel mai iubit oltean pentru rolul însuşit perfect şi simplu în scheciurile cu „Nea Mărin“.

,,Sunt convins că orice întâmplare poate fi povestită în aşa fel încât să stoarcă şi lacrimi, şi hohote de râs. Mi se pare o trăsătura specifică poporului român: a face haz, câteodatâ chiar de necaz”, povestea Amza Pellea, în emisiunea „La sfârşit de săptămână“, din 1981.

Mai ai pe acasă acest bibelou? O decorațiune pe care orice român o avea în casă pe vremea lui Ceaușescu a ajuns în 2018 ... 365 de eroi ai României. Iancu de Hunedoara, salvatorul Europei: o legendă, o enigmă și un miracol. ,,Atletul lui Hristo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x