Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

iUmor

PREMIERA SEZONULUI 8: SÂMBĂTĂ, 22 FEBRUARIE, ORA 20.00

34 de ani fără Amza Pellea. O imagine cât o mie de cuvinte! Vă amintiţi cum Mihai Bendeac, juratul "iUmor" , s-a transformat în "Nea Mărin miliardar"?

Astăzi,  12 decembrie, s-au împlinit  34 de ani de când marele Amza Pellea nu mai este printre noi, dar rolurile sale continuă să fie preferatele românilor. Într-o ediţie specială din luna decembrie, în 2015, Mihai Bendeac, juratul "iUmor" , s-a transformat în cel mai îndrăgit personaj al legendarului actor.

Astăzi, 12 decembrie, s-au împlinit 34 de ani de când marele Amza Pellea nu mai este printre noi, dar rolurile sale continuă să fie preferatele românilor. Într-o ediţie specială din luna decembrie, în 2015, Mihai Bendeac, juratul "iUmor" , s-a transformat în cel mai îndrăgit personaj al legendarului actor.

"Poate cea mai emoționantă filmare din cariera mea...", a mărturisit Bendeac pe pagina sa de Facebook, unde a şi postat o fotografie specială.

Vă reamintim că Amza a plecat devreme, mult prea devreme. Era 12 decembrie. Şi era frig. De peste trei decenii, dăinuie în sufletul nostru doar prin iubire. Viaţa pe pământ i s-a sfârşit la 52 de ani, după un cancer pulmonar necruţător.

Românii au pierdut un mare om. Dar au câştigat zeci de eroi. Pe semeţul Mihai Viteazul, pe Decebal, pe nebunul Ipu.

La 34 de ani de la moartea actorului, "Nea Mărin Miliardar" rămâne cel mai urmărit film din istoria cinematografiei române. Iar Amza Pellea rămâne un nume pe o stea, o imagine pe un muzeu şi un simbol peste o ţară întreagă. Şi un actor imposibil de egalat pe scenă, în filme sau în sufletele noastre.

Mihai Bendeac, în rolul lui Nea Mărin - Sursa foto: Facebook

CONECTEAZA-TE CU iUMOR
Subscribe pe 👉 Youtube
Like pe 👉 Facebook | Follow pe 👉 Instagram
​Afla noutati despre pe site 👉 iUmor

😎 Distracția continuă și în online > iUmor pe AntenaPlay 🔴 Vezi ediții integrale 👉​ https://s.a1.ro/iCvPypB

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube