Antena Căutare

8 dintre cele mai mici fiinte si obiecte din Cartea Recordurilor

Sa traiesti in aceasta lume este fascinant, mai ales daca esti cel mai mic om din lume, daca locuiesti intr-o casa mica sau daca mergi la plimbare in cel mai mic parc. O alta perspectiva, demna de cartea Recordurilor.

1. Cel mai mic om in viata este din Columbia si, aparent, este un obisnuit barbat de 24 de ani: ii place sa asculte muzica, isi doreste o masina si sa calatoreasca prin toata lumea. Numele lui este Edward Nino Hernandez, cantareste 10 kilograme si are o inaltime de 70 de centimetri.

2. Cel mai mic bebelus nascut vreodata, care a si supravietuit, avea doar 15 centimetri lungime si nu cantarea mai mult de 400 de grame.

3. Cel mai mic cal din lume poarta numele de Einstein si nu cantareste mai mult decat un nou-nascut. Nu arata semne de nanism, ci este doar un cal micut.

4. Cea mai mica scoala nu are decat 4 elevi si reprezinta un proiect initiat de UNESCO, intr-un sat din Iran, de 35 de locuitori.

5. Cel mai mic parc se afla in Portland, Oregon, si poarta denumirea de Mill Ends Park. Parcul a luat nastere in 1948, cand Dick Fagan a observat o gaura in fata biroului sau. Dorind sa scape de ea, acesta a plantat copaci si flori, ingrijindu-le pana la moartea sa. Drept omagiu, primaria Portland a pastrat parcul.

6. Cea mai mica inchisoare. Inchisoarea Stark poate gazdui doi prizonieri si a fost construita in 1856.

7. Cea mai mica locuinta. Jay Shafer este un arhitect foarte priceput, constrindu-si propia casa, in apropierea de San Francisco. Casa are 46 de metri patrati si a fost construita in 1997.

8. Cea mai mica broasca otravitoare nu are mai mult de un centimetru si poate sta pe varful unui creion. Insa nu te lasa pacalit de marimea sa, deoarece pielea ei este de 200 de ori mai toxica decat morfina.

FOTO! Rechinul ucigas care "zambeste" la camera, surprins de un fotograf... Un "umil" preot ortodox are aceeasi masina ca presedintele SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x