Una dintre cele mai cunoscute și răspândite băuturi din lume este, fără doar și poate, cafeaua. Iar o zi bună va începe mereu cu felul de cafea favorit, ce-ți va da energie pentru tot parcursul zile și te va ajuta să răsfeți.
Arabica, Robusta, Maragogype, Sfânta Elena, Panama Boquete Geisha, Kopi Luwak, Black Ivory, Liberica. Sunt doar câteva dintre soiurile de cafea ce sunt cultivate în întreaga lume. Există, de asemenea, numeroase feluri de a o prepara, precum espresso, ristretto, cappucino, mocha, latte-machiatto sau frappe. Toate sunt, fără îndoială, depășite, întrucât specialiștii, odată cu trecerea timpului, au mai inventat un sortiment care pare să atragă numeorși adepți. Mai exact, este vorba despre cafeaua vegană.
Deși ar putea să ți se pară o glumă, persoanele vegane, adică cele care care au adoptat un regim alimentar ce exclude prăjirea și procesarea alimentelor, au creat cafeaua vegană, o alternativă la cea tradițională.
Așadar, pentru a pregăti cafea vegană ai nevoie de o lingură de semințe de cânepă decorticate, șapte migdale pe care le-ai ținut o noapte întreagă într-un pahar cu apă, o lingură de scorțișoară, o linguriță de cacao crudă și un vârf de cuțit de pudră de macca. Amestecă toate ingredientele în blender, cu o cană de apă caldă. Adaugă un praf de scorțișoară și savurează băutura despre care se spune că este delicioasă în fiecare dimineață, potrivit stelutaleu.ro.
De asemenea, dacă această rețetă nu este pe placul tău poți încerca să prepari un sortiment de cafea vegană cu nuci Pecan. Ai nevoie de cinci nuci pe care le-ai ținut, de asemenea, o noapte întreagă într-un pahar cu apă, două lingurițe de cânepă decorticate, doi centimetri dintr-o păstaie de vanilie, o linguriță de cacao crudă, un vârf de cuțit de pudră de macca, o linguriță de scorțișoară, una de miere și o jumătate de linguriță de ulei de cocos. La fel ca în cazul precedent, dă totul la blender, împreună cu o cană de apă caldă, Ulterior, toarnă băutura obținută într-o cană, adaugă un pic de pudră de scorțișoară și savurează băutura.