Antena Căutare

A găsit o piatră bizară pe aleea din fața casei, dar a fost surprins când a aflat ce e. Ce se ascundea în fragmentul căzut din cer

O piatră bizară ce a căzut din cer pe o alee din Marea Britanie ascundea ceva ce a uimit oamenii de știință.

Ce era, de fapt, fragmentul căzut din cer descoperit pe o alee din Marea Britanie

Profimedia

Proprietarul unei case din Marea Britanie, Winchcombe, un oraș din regiunea Gloucestershire, a avut o surpriză atunci când a descoperit o piatră bizară pe aleea casei sale.

Se pare că fragmentul, ce a căzut din cer, a încântat cercetătorii, pentru că acesta poate conține răspunsul la unele dintre enigmele universului, scrie Science Alert.

Ce era, de fapt, piatra bizară care a căzut din cer în Marea Britanie

Familia care a găsit fragmentul pe propria alee a alertat imediat Rețeaua de Observare a Meteoriților din Marea Britanie. Experții care au analizat-o au ajuns la concluzia că e un fragment de meteriorit, probabil provenind din meteoritul ce s-a sfărâmat în atmosferă deasupra Marii Britanii la finalul lunii februarie, potrivit unei declarații a Muzeului Natural din Londra.

Citește și: O femeie a dat peste o piatră albă pe o plajă, dar a trăit surpriza vieții când a aflat ce e! Acum e mai bogată cu 200.000 de euro

Piatra de culoare neagră a reușit să încânte cercetătorii, pentru că pare să conțină numeroase materiale extrem de rare, ce ar putea oferi răspunsuri cu privire la începutul universului și formarea materiei.


”Pentru cineva care nu știa exact cu ce are de-a face, cel care a găsit fragmentul a făcut un lucru inedit că l-a ridicat,” a declarat Ashley King, cercetătoare în cadrul muzeului, specializată pe meteoriți.

”L-a adunat rapid luni dimineața, după mai puțin de 12 ore de la eveniment. După aceea, a continuat să găsească fragmente în grădina lui următiarele zile.”

Colectarea imediată a meteoriților e foarte importantă, pentru că aceștia pot fi contaminați de apă sau expunerea la elemente. În total, fragmentele adunate de cetățeanul din Marea Britanie au 300 de grame și sunt primele moste de pietre spațiale adunate în țară dîn 1991.

După ce au studiat mostrele, cercetătorii muzeului au ajuns la concluzia că au de-a face cu un meteorit foarte rar, ce provine dintr-un asteroid antic, format în prima perioadă a Sistemului Solar, atunci când s-au format și planetele.

Citește și: Creatura bizară, cu dinți de om, descoperită de un pescar amator. Ce este și de ce a atras atenția

”Meteoriții precum acesta sunt relicve de la înceceputul Sistemului Solar, ceea ce înseamnă că ne pot spune din ce sunt foarmate planetele,” a declarat Sara Russell, cercetătoare în cadrul muzeului. ”Dar credem că acest gen de meteoriți au adus apa pe Pământ, ceea ce a dus la formarea oceanelor.”

Piatra arată precum cărbunele, însă are o textură mult mai fragilă. Acest lucru ar putea indica faptul că piatra conține urme de minerale și că, la un moment dat, a avut și apă înghețată.

Creatura bizară cu cap de crocodil și corp de sirenă, care i-a făcut pe oameni să se gândească la extraterești. Ce este... Caitlin Brennan n-a mai mâncat fructe sau legume de peste 20 de ani! Cum arată corpul tinerei...
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei...
Horoscopul zilei de 30 mai 2023. Leii se simt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 mai 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Leului. Aceștia se...
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x