Căutare Live

A găsit o piatră bizară pe aleea din fața casei, dar a fost surprins când a aflat ce e. Ce se ascundea în fragmentul căzut din cer

O piatră bizară ce a căzut din cer pe o alee din Marea Britanie ascundea ceva ce a uimit oamenii de știință.

Ce era, de fapt, fragmentul căzut din cer descoperit pe o alee din Marea Britanie

Profimedia

Proprietarul unei case din Marea Britanie, Winchcombe, un oraș din regiunea Gloucestershire, a avut o surpriză atunci când a descoperit o piatră bizară pe aleea casei sale.

Se pare că fragmentul, ce a căzut din cer, a încântat cercetătorii, pentru că acesta poate conține răspunsul la unele dintre enigmele universului, scrie Science Alert.

Ce era, de fapt, piatra bizară care a căzut din cer în Marea Britanie

Familia care a găsit fragmentul pe propria alee a alertat imediat Rețeaua de Observare a Meteoriților din Marea Britanie. Experții care au analizat-o au ajuns la concluzia că e un fragment de meteriorit, probabil provenind din meteoritul ce s-a sfărâmat în atmosferă deasupra Marii Britanii la finalul lunii februarie, potrivit unei declarații a Muzeului Natural din Londra.

Citește și: O femeie a dat peste o piatră albă pe o plajă, dar a trăit surpriza vieții când a aflat ce e! Acum e mai bogată cu 200.000 de euro

Piatra de culoare neagră a reușit să încânte cercetătorii, pentru că pare să conțină numeroase materiale extrem de rare, ce ar putea oferi răspunsuri cu privire la începutul universului și formarea materiei.


”Pentru cineva care nu știa exact cu ce are de-a face, cel care a găsit fragmentul a făcut un lucru inedit că l-a ridicat,” a declarat Ashley King, cercetătoare în cadrul muzeului, specializată pe meteoriți.

”L-a adunat rapid luni dimineața, după mai puțin de 12 ore de la eveniment. După aceea, a continuat să găsească fragmente în grădina lui următiarele zile.”

Colectarea imediată a meteoriților e foarte importantă, pentru că aceștia pot fi contaminați de apă sau expunerea la elemente. În total, fragmentele adunate de cetățeanul din Marea Britanie au 300 de grame și sunt primele moste de pietre spațiale adunate în țară dîn 1991.

După ce au studiat mostrele, cercetătorii muzeului au ajuns la concluzia că au de-a face cu un meteorit foarte rar, ce provine dintr-un asteroid antic, format în prima perioadă a Sistemului Solar, atunci când s-au format și planetele.

Citește și: Creatura bizară, cu dinți de om, descoperită de un pescar amator. Ce este și de ce a atras atenția

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

”Meteoriții precum acesta sunt relicve de la înceceputul Sistemului Solar, ceea ce înseamnă că ne pot spune din ce sunt foarmate planetele,” a declarat Sara Russell, cercetătoare în cadrul muzeului. ”Dar credem că acest gen de meteoriți au adus apa pe Pământ, ceea ce a dus la formarea oceanelor.”

Piatra arată precum cărbunele, însă are o textură mult mai fragilă. Acest lucru ar putea indica faptul că piatra conține urme de minerale și că, la un moment dat, a avut și apă înghețată.

Tara Jayne a cheltuit 100.000 de dolari pe operații să se transforme într-o ”păpușă Barbie de plastic”. Cum arăta înaint... Caitlin Brennan n-a mai mâncat fructe sau legume de peste 20 de ani! Cum arată corpul tinerei...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri