Antena Căutare

Alte femei la vârsta ei croșetează și împletesc botoșei! Povestea Manuelei Carmena, „bunicuța” de 72 de ani care conduce Primăria Madridului

Ce poți face oare la vârsta de 70 de ani? Atunci când devii „un septuagenar”, adică în acel moment al existenței tale când aduni peste șapte decenii. Variantele uzuale sunt ușor de intuit: poți să te specializezi în „tainele gherghefului” și să coși o replică-goblen a ”Răpirii din Serai”. Sau te poți apuca de croșetat sau de împletit bitoșei pentru nepoți. Dacă ești o fire boemă, poți să îți petreci serile (re)citind poeme din François Villon și căutând răspunsuri la dilemele ”Unde sunt ninsorile și femeile de altădată?”

Ce poți face oare la vârsta de 70 de ani? Atunci când devii „un septuagenar”, adică în acel moment al existenței tale când aduni peste șapte decenii. Variantele uzuale sunt ușor de intuit: poți să te specializezi în „tainele gherghefului” și să coși o replică-goblen a ”Răpirii din Serai”.

Sau te poți apuca de croșetat sau de împletit bitoșei pentru nepoți. Dacă ești o fire boemă, poți să îți petreci serile (re)citind poeme din François Villon și căutând răspunsuri la dilemele ”Unde sunt ninsorile și femeile de altădată?”

Povestea ”ibericii de fier”

Manuela Carmena este o excepție. Poate că recită poezii, dar în cea mai mare parte a timpului ei, lumea o găsește în clădirea Primăriei din Madrid. Și nu în vizită! „Iberica de fier” a reușit la 71 de ani imposibilul: a câștigat alegerile pentru capitala Spaniei. Toate ziarele spaniole au titrat anul trecut, odată cu aflarea rezultatului: „Trăim un moment istoric!”.

A „detronat” un partid care era la conducere de 24 de ani

Manuela Carmena este un personaj controversat. Iubită de foarte mulți, dar contestată de o minoritate deloc neglijabilă. Fost judecător aflat la pensie, ea a câștigat alegerile din partea formațiunii "Ahora Madrid" ("Acum Madrid"-n.trad.), după ce în anul 1977 se înscria în partidul comuniștilor. Așadar, o fostă comunistă a preluat uan dintre cele mai importante primării europene.

Prin victoria sa, Carmena a pus capăt unei dominații de 24 de ani a conservatorului Partid Popular în capitală spaniolă. În campania electorală le-a aruncat mănușa madrilenilor bogați, promițând că va deschide publicului exclusivistul "Club de Camp", de care se bucură cei bogați, în ciudă faptului că locul este deținut de municipalitate.

Așa mamă, așa fiică! Kim Kardashian, pusă la zid din cauza ținutelor pe care le poartă fetița ei, Norh. ”E o marionetă?!... Vărsătorii au un farmec deosebit astăzi și vor întoarce toate privirile! Horoscopul de miercuri, 8 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x